Klänning säljes

| Vardag
Jag köpte den här klänningen för några dagar sedan och säljer den nu på grund av att den är för stor. Den kommer från Rebecca Stellas kollektion, den kostar ordinarie pris 599 kr och är gjord i spets. Jag kan mötas upp någonstans i Stockholm eller skicka via post men vet inte hur det går till riktigt. 
 
"Klänning i grövre spets från REBECCA STELLA FOR NELLY. V-ringad halsrining samt lång ärm. Dragkedja framtill samt runtom i midjan." 
 
Färg: Grå
Storlek: M
Pris: 100 kr 
 
Om du är intresserad maila mig på [email protected] eller lämna en kommentar här!
 
Dålig ljus i mina bilder, den är mer lik bilden jag lånat från Nelly.com
 
Övriga kommentarer hänvisas till inlägget nedanför!

Film betyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol. Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskaleraroch Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.
 
Som jag berättade förut så skyndade jag mig med att läsa ut boken för att bli klar innan filmen släpptes, hann bli klar två dagar innan men tog mig flera veckor att se filmen. Jag tyckte att filmen var sjukt bra. Det är på något sätt segt att de dragit ut på filmen för att tjäna mer pengar och så genom att göra en del 1 och en del 2, men jag har ju läst boken och vet att de hade fått skippa många smaskiga detaljer om de gjort boken till bara en film. Dessutom blir det mer ögongodis åt oss, är det någon som vet när del 2 kommer? Måste bara tillägga också att det som händer med Peeta är så himla hemskt, man ser på hela honom att han lider. I slutet av filmen, kolla hur smal han är?! Vad tycker ni andra som sett filmen? :)
 Bild lånad från google.

Du kan falla hundra gånger för jag kommer att rädda dig

| New in, Vardag
 Bild på min nya säng. Jag har tyvärr ingen före bild, men min nya säng är 1,60 och den jag hade innan var 1,05. 
 
Hej kompisar! Igår på praktiken fick jag fortsätta gå igenom deras kundregister och parkera alla som inte varit aktiva sedan slutet av 2012, jag fick även testa på att bokföra. Idag har jag fortsätt med kundregistret och jag hoppas att jag hinner färdigt med det imorgon. Fick även en lista på folk/företag med restbelopp som jag kollat upp om de är aktiva eller ej. Smått ointressant för er att läsa kanske men kul för mig att kolla tillbaka och minnas vad jag gjort. 
 
Vid 2 gick jag till klassrummen för att delta i en pedagogiskt ledarskap lektion, åkte hem efter det och kollade på film. Jag har resten av kvällen lagat mat och gjort matlåda, svarat på kommentarer, scollat runt på tumblr och kollat på Suits. Ska fortsätta med det nu, kramis 

Svar på frågorna, del 1

| frågestund
Frågestunden är avslutad och här är svar på första delen. Tack till alla som ställt frågor till mig ♥
 
 
Nejja: Vad är det roligaste/finaste minnet du har?
Svar: Åh jag har så himla många fina och roliga minnen. Till exempel min första resa utomlands utan föräldrar med My, Lisa och Victoria. Vi åkte till Rhodos i en vecka och därifrån har vi så sjuka och roliga minnen! 
 
Lisa bror:
Är dina nya tofflor mysiga?
Får jag prova?
Kan du laga kyckling med soltorkade tomater till mig någon gång?
Var din första kyss niiiice eller var han en elvisp?
Kan jag få åka i gula faran snart?
Nu är det nog
Haaade puss <3 
Svar: Mina nya tofflor är hur mysiga som helst, klart du ska få prova!
Jag kan laga mat till dig varje dag babe ;) Min första kyss kan jag tyvärr inte minnas men har inte för mig att den var dålig i alla fall. Gula faran är up and running så fort snön har smält. Puss ♥ 
 
Lydia:
Högsta dröm?:)
Svar: Min högsta och största dröm är att få resa jorden runt och se alla platser jag någonsin velat besöka.
 
♀ THE REVOLT ♀:
Vad går du i för gymnasieprogram?
Drömyrke?
Gillar du avokado?
Är du troende?
Skostorlek?
Svar: Jag går på ekonomiprogramet.
Ja jag tycker om advokado.
Jag är inte troende men jag är döpt och tillhör/medlem i Svenska kyrkan.
Har 38 i skostorlek :)
 
ida - photography, style, life ♡:
Har du någon fobi?
Bästa/sämsta som du varit med om? 
Svar: Nej jag har ingen fobi.
Oj vad svårt, bästa är alla fina minnen jag har med mina nära och kära. Men jag älskar att resa så alla resor jag varit på är bland det bästa. Sämsta är väldigt svårt att säga, finns saker som varit dåliga men inte som jag kan ranka som sämst. 
 
Anonym:
Är du kär i någon?
Vilka är dina bästa vänner?
Vad ska du göra efter studenten? 
Svar: Nej jag är inte kär i någon.
De jag umgås med mest är Hanna, Fanny, Angelica och Filippa. Men även Elin, Lisa, My, Cecilia, Filip och David står mig nära. 
Jag ska göra högskoleprovet nu i vår, skulle jag komma in någonstans skulle jag överväga att börja plugga redan i höst. Om inte så tänkte jag plugga upp mina betyg, resa och jobba ett år innan jag börjar plugga igen. 
 
RMCK - en skönhetsblogg:
Vilken är din favoritfoundation? 
Svar: Min favorit foundation är Max Factor, all day flawless.
 
Emma:
hj hejsan! Vad är ditt drömresmål utomlands? :)
Svar: Hej! Jag har väldigt många drömresmål men nummer 1 är USA :)
New York, bild lånad från google.

It's just a little rush babe

| Vardag
Mycket egopics haha men mina 9 senaste bilder på instagram, heter amandalindstrand. Följ mig så följer jag tillbaka :)
 
Hej kompisar! Jag har under de sista dagarna på praktiken den här veckan gått igenom deras kundregister för att markera vilka som varit aktiva de senaste åren och vilka som inte varit det. I början på nästa vecka tror jag att planen är att jag ska plocka bort de oaktiva. Jag har även fått vara med på någon kurs/möte, fixat en egen inloggning med tillhörande dator och fått testa på lite allt möjligt. 
 
I torsdags efter skolan träffade jag Alicia på en fika i Globen, så himla mysigt. När jag kom hem senare på kvällen hade min nya säng kommit. Det skulle ta 6-8 veckor men behövde bara vänta i 2. Så spenderade hela kvällen med att möblera om och plocka upp den nya sängen. Kan visa en bild imorgon eller så på resultatet :) 
 
Igår kväll förade jag och Hanna hemma hos mig och sen åkte vi till Medis där vi mötte Annie, Fanny, Annie och två till. Vi gick till Klubb Göta där vi spenderade resten av kvällen. Idag har jag bara tagit det lugnt, duschat, tvättat och powernapat typ. Ikväll blir det förmodligen utgång igen men planerna är lite olika. Puss&Kram

Recept på semlor

| Recept
 
Ingredienser: 
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ev 1/2 tsk kardemumma
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg till pensling
 
Fylling:
1/2 dl mjölk
75 g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Florsocker
 
Gör så här: 
Smält smöret och tillsätt sedan mjölken tills det är fingervärme. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ev kardemumma, ägg och 6 dl av mjölet. Arbeta dagen och låt sedan jäsa i 30 min. 
 
Sätt ugnen på 225 grader. Bland bakpulver och det sista mjölet. Arbeta in det i degen. Baka ut till 12 släta bullar. Låt jäsa på plåt i 20 min. Pensla sedan det uppvispade ägget på bullarna och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 
 
Skär av locket på bullarna och gröp sedan ur lite innehåll. Blanda det med mjölk och riven mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra med florsocker. 
 
Tips
- Det är väldigt svårt att få släta bullar och för mig var det sprickor överallt så gör så gott du kan.
- Jag använde mig bara utav grädde och florsocker som fyllning så använd det du tycker bäst om. 
- Lägg en handduk över när du ska jäsa för bäst resultat. 
- Bullarna är en aning osöta så ha socker i grädden om ni vill ha sötare.
 
Receptet kommer härifrån

Nothing seems like a long time when I'm with you

| Vardag
Glöm inte bort min frågestund som du hittar här! (Klickbar länk) 
 
Godmorgon! Igår på praktiken fick jag jobba med samma sak som i måndags, fick även stämma av något i bokslutet som jag inte riktigt förstod mig på men det gick bra. Vid halv 1 fick jag sitta med på ett möte och efter det gick jag till skolan och deltog i den pedagogiska ledarskapslektionen som är den enda lektionen jag har som inte har uppehåll under praktiken. Efter det åkte jag till pappas jobb och fick hjälp med matten i 3 timmar. 
 
Sitter just nu och äter frukost, börjar praktiken klockan 9 så ska gå hemifrån om ungefär 30 min. Vad jag ska få göra idag ska bli spännande att ta reda på. Efter praktiken ska jag åka till gymmet och träna lite. Hoppas alla får en toppen onsdag! ♥

I think you believe I've might have missed it but you got it twisted

| Vardag
 
Hoppas alla har haft en bra start på veckan! I lördags drog jag, Fanny och Becka till Hellströms. Där träffade vi Rikard, Micke, Tobbe, Alex, Tage och några till. Länge sedan jag både träffade och hängde med de så det var super trevligt. Vi fick med oss Micke och Tobbe till Klubb Göta där vi mötte upp Annie, Elin och Vigge. Det blev en super bra kväll som avslutades när klubben stängde. I söndags tog jag det lugnt fram tills 4 då jag och Hanna åkte in till stan, tog en fika och hälsade på Wilma på hennes jobb. 
 
Idag har jag börjat på min nya pratikplats. Jag ska under två veckor praktisera på Fryshusets ekonomiavdelning. Så idag har jag pysslat och gått igenom verifikationer, drog till gymmet efteråt och kom hem vid halv 7 någon gång. Har sedan dess duschat, tvättat, lagat mat och kollat på Suits. Ska snart gå och lägga mig, har en hemsk huvudvärk. Kramis ♥

When he's awake, I'm up all night and nothing really matters

| Vardag
Igår åkte jag och Hanna till Woken där vi mötte Oliver och Gustav. Vi tog någon öl och sen rullade vi vidare. Vi mötte My och hamnade till slut på Marquise. Det var inte speciellt mycket folk ute, helg före löning men vi hade kul ändå. Drog hem strax efter 4. 
 
Idag har jag varit i Sickla med mamma och Jouni. Åt lunch och kollade i några butiker innan vi åkte hem. Tog en powernap och nu ska jag alldeles strax gå hemifrån. Ska möta Fanny och Rebecka i Medis för att sen dra till Hellströms. Lite senare möter vi upp Annie, Elin och Vigge för att dra till Göta. Puss&Kram

If there's a moment when it's perfect, it will cover me as the sun goes down

| New in, Vardag
Julklappar från tjejerna. Mystofflor, mascara, choklad och doftljus ♥
 
Hej kompisar! I onsdags slutade jag mellan 1-2. Hade inget internet i skolan så vi fick gå hem och jobba istället. Åkte på kvällen och handlade och så med mamma. Igår slutade jag vid 4, åkte direkt hem och tog det lugnt. Bakade semlor på kvällen och kollade på Suits innan jag gick och la mig. Idag har jag endast haft matte lektion i 80 min, gick till gymmet efteråt. Sedan dess har jag duschat, lagat mat och tagit det lugnt. Funderar på att ta en powernap så jag orkar utgången som står på schemat ikväll! Hoppas alla får en grym fredag ♥

Frågestund!

| frågestund
Sist jag hade frågestund var någon gång under 2012 så nu tycker jag att det är dags igen. Det är bara att fråga på, om precis vad som helst. Var inte blyga eller tveksamma, man kan alltid lämna en anonym kommentar om man känner för det. Frågestunden kommer att avslutas när jag känner för det. Fråga på nu!

Kiss me hard before you go

| Inspiration, Vardag
 
Untitled #41
 Igår efter skolan åkte jag till gymmet, väl färdig där åkte jag hem. Åt middag, duschade, pluggade och kollade serier resten av kvällen. Idag träffades jag, Lisa, Filippa och My i stan efter skolan. Vi satte oss på Espresso house, fikade och bytte julklappar. Lite sent men vi har inte kunnat allihopa samma dag tidigare. Jag är så himla glad över mina julklappar från de, visar bilder senare. Har precis gjort färdigt en uppsats i Pedagogiskt ledarskap så nu ska jag kolla på Suits. Hoppas alla har haft en bra tisdag ♥

I only got one life so I'll make it my own

| Vardag
I fredags slutade jag skolan strax efter elva. Hängde med Annie tills hon började sin nästa lektion vid tolv. Då åkte jag hem, kollade lite på Breaking Bad och powernapade. På kvällen förade jag, Annie och Fanny hemma hos mig. Sen mötte vi upp Hanna i Kärrtorp och sen Theo i Medis. Vi drog till Göta där vi spenderade resten av kvällen. Hängde med Rickard, Linnea, Kasper, Jonathan o.s.v där inne och vi hade en riktigt bra kvälll. 
 
På lördagen degade jag hemma hela dagen, sov och kollade på film. Drog till Hanna vid halv 7, lagade tapas till middag och sen var planen att vi skulle dra ut. Men trötta och otaggade som vi var så sket vi i det. Träffade Annie och Elin en kortis sen gick jag hem. 
 
Idag har jag också degat hela dagen och kollat på serier. Har sett klart Breaking Bad och börjat kolla på Suits. Hur många av er har sett den serien? Har varit på Pizza hut med pappa och ätit middag och nu tänkte jag snart gå och lägga mig. Hoppas alla har haft en grym helg ♥

Kyckling med soltorkade tomater och ruccola

| Recept
 
Ingredienser:
Kycklingfilé
Créme fraiche
Grädde
Hönsbuljong
Ruccola
Soltorkade tomater
Salt & peppar
Gul lök
 
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och stek i en panna, salta och peppra. Skala och hacka löken, rör sedan ned i stekpannan tillsammans med hackad ruccola och soltorkade tomater. Koka upp pastan. Tillsätt sedan grädde, créme fraiche och hönsbuljong i stekpannan. Improvisera och använd så mycket som du vill ha beroende på personer och hur mycket sås du vill ha. Salta och peppra mer om det behövs. Smaka av. Jag serverar min mat med granatäpple och några gurkskivor. 
 
Tips
- Tänk på att smaka av, det kan bli för mycket hönsbuljong om du tar för lite créme fraiche och grädde. 
- Glöm inte bort pastan, lätt hänt att kycklingen blir färdig i förväg eller tvärtom. 

The night is still young and so are we

| New in, Vardag
New in. 
 
Första dagen i skolan efter ett långt och skönt lov. Jag har haft ett super bra lov, har umgåtts med härliga människor, festat, åkt kryssning, spenderat en grym nyårsafton och julafton med mina närmaste. Det känns tufft att vara tillbaka i skolan. Trots att det inte är långt kvar till studenten så är det väldigt mycket som måste göras innan vi är där. Men det är bara att kämpa och ta en dag i taget. 
 
Jag mötte Filippa i Globen idag efter skolan, vi köpte julklappar till Lisa och My vilket vi inte hunnit göra ännu. Efter det åkte jag till pappas firma, när syster slutat åkte vi hem till farmor på middag. Super mysigt och efter det åkte jag och pappa till Länna. Vi kollade på sängar och köpte faktiskt en till mig. Jag fick ju en i julklapp och nu har jag äntligen valt ut en som jag är riktigt nöjd med. Den kommer dock om 6-8 veckor. Nu ska jag plugga. Puss&Kram

Film betyg

| Filmbetyg
 
4/5 hjärtan
Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för.
 
 
Jag tycker egentligen inte om skräckfilmer och på grund av det får den här filmen bara 4/5 eftersom jag inte har så mycket att jämföra med. Men filmen var absolut bra, jag vet inte om jag tycker att den var så där svin läskig eftersom det kändes så overkligt. Fast hur läskigt att den här filmen är verklighetsbaserad? Det bästa var när paret Warren blandades in för då så man äntligen började förstå och få bakgrundsinformation. Nu måste man ju kolla på 2an också, Annabelle. Någon av er som tror på demoner och sånt där som filmen handlar om? 
 Bild lånad från google. 

You really think I could be replaced, nah, I came from outer space

| Vardag
Lite blandade mobilbilder från de senaste dagarna. 
 
Igår var jag med mamma på dagen, vi käkade lunch och kollade runt i Nacka forum. Köpte en väska och några ringar som jag visar senare. Efter det mötte jag Hanna, vi åkte till stan och fikade. På kvällen möttes vi igen, även Filip, Sofia och Oliver. Vi drog till Woken där vi förade och hade det skojsigt. Drog vidare och kom hem efter 4 någon gång. Idag har jag bara tagit det lugnt, haft gäster över på middag och umgåtts med Annie. Nu ska jag påbörja sista säsongen av Breaking Bad. Puss&Kram

Recept på smörkola

| Recept
 
Ingredienser: 
100 g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
Smält smöret. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt det koka i ca 15-30 min, rör om emellanåt. Smeten ska klara kulprovet eller ha ca 125 grader. Lägg sedan ett bakplåtspapper i en form som är  ungefär 20x30. Häll smeten i formen, låt den svalna innan du skär upp den i bitar. 
 
Slå sedan in i cellofan papper eller bakplåtspapper.
 
Receptet kommer härifrån, klickbar länk! 
Inlägget skulle ha publicerats före julafton haha. 

Mina julklappar 2014

| New in
Katalog på sängar som betyder att jag ska få välja en säng, 1000 kr på nacka forum, toffifee godis och torrshampoo. 
 
Tekopp, te, necessär och tränings t-shirt. 
 

2 matchande påslakan, 500 kr, medlemsskap till lägenhetsköande och plånboksskal. 

Ett smyckesskrin. 
 
2 vinglas som ska bytas till annan sort och en kavaj. 
 
2 vinglas till i rätt sort, dr. denim jeans och mascara. 
 
Kofta/jacka och kökskniv. 
 
3 pack strumpor, reflex, parfym, 2 bio presentkort, trisslott och 2000 kr till resa. 
 
Jag fick även 1000 kr insatta på kortet . Jag är så otroligt glad och tacksam för alla presenter. Är hur nöjd som helst. Tack så mycket, hoppas ni (mina nära och kära) även gillade julklapparna ni fick av mig och min syster. 

They'll tell you that I'm insane but I got a blank space baby and I'll write your name

| Vardag
Senast jag skrev ett inlägg om vad jag gjort på dagen var i måndags. Så ska lite snabbt berätta vad jag gjort. Jobbade i tisdags på pappas företag, åkte hem och tog det lugnt och på kvällen var jag och Hanna hemma hos mig och gjorde efterrätten till nyår. På självaste nyårsafton var jag och Hanna i stan och panik köpte det sista inför kvällen och sen åkte jag och Fanny till Länna för att handla mat. På kvällen kom brudarna över på middag och sen festade vi resten av natten.
 
Dagen efter, alltså i torsdags satt jag, Annie, Hanna och syrran hemma hos oss. Pratade och umgicks bara, käkade pizza med mamma och Jouni till middag och kollade serier resten av kvällen. I fredags stod utgång på schemat. Jag, Annie och Hanna förade hos mig och sen mötte vi upp Oliver. Drog till Marquise och träffade en del sköna människor där. 
 
Igår låg jag hemma hela dagen och sov, var så sjukt trött så gick och la mig redan vid halv 9. Vaknade dock flera gånger under natten. Idag har jag varit i Farsta centrum med pappa, Tessan och Kalle. Bytte någon julklapp och sen åkte vi till några familjevänner och fikade. Har nyligen kommit hem och tror jag ska träffa tjejerna ikväll. Hoppas alla har haft en grym vecka ♥

Gott nytt år!

| Vardag
Lite sent men gott nytt år mina vänner, jag hoppas ni haft en grym nyårsafton och en bra start på 2015! Jag spenderade min nyårsafton med många fina och bra människor. Bjöd på middag hemma hos mig för Annie, Hanna, Fanny, Emelie, Höglund, syster och Ronja. Resten av kvällen bestod av fyrverkerier, dans och alkohol ♣