This or that

| Bekännelser

Godis / Glass
Smink / Utan smink
Vinter / Sommar
Sjunga / Dansa
Bok / Tidning
Få kuddar / Många kuddar

Kjol / Klänning

Levande ljus / Lampor
Få pengar / Tjäna pengar
Gina / H&M
Jordgubbar / Hallon
Halsband / Armband
Havet / Pool

Sova / Vaken
Instagram / Facbook
Snygg och fattig / Ful och rik
TV / Dator
Borste / Kam
Vanilj / Choklad
Mjukisbyxor / Jeans
Ögonskugga / Mascara

Melodifestivalen / Idol
Brunett / Blondin
Sverige / Utomlands
Skräck / Komedi
Storstad / Landet
Onyttig / Nyttig
Inga husdjur / Husdjur
Tidsoptimist / Pessimist

Dusch / Badkar
Balkong / Altan
Sola / Bada
Hotell / Tälta
Morgonmänniska / Nattmänniska
Villa / Lägenhet
Spara / Slösa

Långa naglar / Korta naglar
Nagellack / Utan nagellack
Strut / Bägare
Lullig / Full
Baddräkt / Bikini
Smsa / Ringa
Nikon / Canon

I know what boys like, I know what they want so go ahead and prove me right

| New in, Vardag
New in.

 
Jag har haft en helt fantastisk påskhelg med mitt hjärta. Vi åkte till mitt landställe i fredags morse. Klockan två var vi bjudna på påsklunch hos Farfar och Carin. De var jätte trevligt och gott. Efter det spelade vi kortspel med Kalle, Mårten och Karro. Några timmar senare var det dags för äggjakt för Karro och Mårten som skulle åka tillbaka till stan samma dag. Vi andra sprang ivrigt bredvid och läste lapparna som skulle ta de till nästa ställe. På kvällen sen åt vi våfflor med grädde och sylt och kollade på serier. 
 
I lördags innan vi åkte hem från landet hade vi också äggjakt. Bokstäverna till orden var blandade så det blev lite svårare men det var roligt. Jag och Daniel åt lunch hos Farmor och Perre innan vi åkte tillbaka till Stockholm. Åkte förbi mitt sommarjobb och mammas landställe på vägen hem, så hann bara vara hemma i 20 min innan vi behövde åka igen. Denna gång skulle vi på påskmiddag hos mina kusiner. Även denna middag var super mysig. På kvällen drog vi ut en stund. Jag satt på Neverland med Matte och Alicia och snackade skit men kom hem runt halv 1 kanske så det var skönt. 
 
I söndags tog vi det lugnt, degade i soffan och kollade på How to get away with murder. Någon annan som sett den? Sjukt spännande. Åkte och kollade i lite affärer innan vi åkte hem till Daniel. Fixade oss och sen åkte vi, tillsammans med hans föräldrar till Långbro värdshus. Där väntade en helt fantastiskt god och mysig middagsbuffé. Många potioner senare, med matkoma åkte vi hem för att slänga oss i sängen för att smälta maten lite. Åkte sedan förbi mamma och pratade om resan vi har planer på att åka till i september. Kan då också passa på att berätta att jag, mamma, Daniel och Jouni har bokat en resa till Kroatien i början av september! Vi tog det lugnt resten av kvällen, åt godis och kollade på serier. 
 
Igår flängde vi runt lite överallt. Köpte inredning till Daniel som precis fått en lägenhet, jag köpte nya skor och så. I Stockholm hade vi helt fantastiskt väder igår så det gjorde dagen lite extra bra. Vi åkte sedan hem till mig och någon timme senare åkte Daniel hem och mamma kom och hämtade mig. Vi handlade mat och tog det sedan bara lugnt resten av kvällen. 
 
Idag var det meningen att jag skulle gå på arbetsintervju men den blev uppskjuten pågrund av sjukdom så ska dit på torsdag istället. Så planen för idag är lite oklar, mamma är också ledig i alla fall så får se om vi kan hitta på något roligt. Puss&Kram

Glad påsk!

| Vardag
Hej kompisar! I måndags var jag och mamma på Mall of Scandinavia, köpte en ny jacka och bytte en födelsedagspresent. Åkte sedan till Farsta centrum, fikade och kollade på resor till Kroatien. Åkte till pappa på kvällen och sen kom Daniel. 
 
I tisdags pluggade jag till högskoleprovet, gjorde ansiktsmask, tvättade, bytte lakan, städade och rensade garderoben. Blev sedan hämtad av Daniel och vi tog de mest lugnt resten av kvällen. 
 
Igår käkade jag lunch med Matte och Alicia. Träffade Annie en stund efteråt och sen åkte jag hem. På kvällen hängde jag med syster, Felicia, Erika och Tessan, fikade på Baresso och snackade skit. 
 
Idag har jag mest tagit det lugnt. Hängt med Filippa och kollat på serier. Är hos Daniel nu, var på Ikea en stund och nu kollar vi film. Imorgon åker vi till landet. Puss

Bekännelser

| Bekännelser
 
Det är skönast att vara ledig när ingen annan i familjen är ledig så man får hemmet för sig själv haha. 
När jag är ledig äter inte jag frukost, utan jag väntar oftast tills det är dags för lunch.
Jag älskar känslan av att få börja kolla på en ny serie jag velat se länge men varit tvungen att vänta med för att jag kollat så många andra samtidigt. 
Något av det värsta som finns måste vara att gå barfota på ett golv och känna saker fastna under fötterna. 
Jag har 3 instagram-konton. 
Om jag byter nummer med någon som jag bara vet förnamnet på, då väntar jag med att spara numret i mina kontakter tills jag vet, annars finns chansen att jag har flera med samma förnamn och då vet jag inte vem som är vem. 
Jag har "tröttnat" på att bowla och fotografera som jag älskade att göra förut. 
Jag älskar fräknar, det är så himla charmigt.
Jag är arbetslös sedan jag kom hem från Asien men söker jobb hela tiden.

Överraskningsmiddag/fest ♥

| New in, Vardag
Hej vänner! I onsdags mötte jag upp Filippa inne i stan. Vi gick och lämnade in mitt CV på ett café på söder, käkade lunch på Jensens och sen drog vi hem till henne. Kollade på Ung och bortskämd tills mamma kom och hämtade mig. Åt tacos till middag och tog det lugnt resten av kvällen. I torsdags tog jag en powerwalk på 8,5 km, sen träffade jag Alicia. Vi tog en fika i Gamla stan, sedan gick vi en promenad. Träffade Matte en snabbis och sen åkte jag hem. Sov hemma hos Daniel på kvällen, vi åt godis och kollade på film så de var mysigt. 
 
I fredags åkte jag och solade med Emelie, sen åt vi lunch hos henne. När Daniel slutat jobba åkte jag tillbaka till honom, vi bakade en kladdkaka med daim i och några timmar senare skjutsade han hem mig. Drog ut sen på kvällen med Emelie, Marilyn, Emelies kusin och hans kompis. Stötte på Fanny, Madde och Joseph sen drog de flesta av oss vidare till Klubb Göta. Sov sedan med Daniel hemma hos mig. 
 
I lördags degade vi mest hemma, åt lunch med mamma och skjutsade in henne till Söder. Åkte hem till Daniel och där va planen att vi skulle äta middag och sedan skulle han ut med vänner. Jag hade tidigare haft planer på att gå ut med tjejerna jag också men hade avbokat de för att jag var så himla trött och seg. Låg och sov när Daniel väckte mig och då lät konversationen ungefär så här: 
 
Daniel - Du måste åka hem nu och duscha. 
Jag - Va, nej? Jag ska inte hem och duscha.
Daniel - Jo men du får åka hem nu. 
Jag - Men va vi ska ju äta middag här?
Daniel - Nej men vi ska äta middag ute!
 
På tonläget sista meningen hajade jag att någonting var på gång så jag tog mitt pickpack och åkte hem. Han kom sedan och hämtade mig, vi åkte in till stan. Där fick jag sätta på mig en ögonbindel. Åkte runt så jag blev åksjuk haha och fick sitta med fönstret i bilen helt öppet, svin kallt. När ögonbindeln åkte av och vi kommit fram stod mina närmaste vänner och sjöng ja må du leva för mig. Vi åt god middag, öppnade presenter och krökade. Sen drog vi alla ut och festade på Göta, där hade Ribben varit så snäll och fixat bord och köpt dricka. Så jag har haft en otroligt fin och bra helg. Jag är så tacksam för alla fina vänner jag har omkring mig. Världens bästa ♥
 
Idag har släkten på pappas sida varit hos oss och firat mig. Så det har varit jätte mysigt. Nu ska jag äntligen lägga mig i soffan och kolla på serier. Hoppas alla har haft en lika bra helg som jag har haft och får en bra start på veckan imorgon! 
 
Mousserande vin, 100kr presentkort på Systembolaget, upplevelse ask och tavla. 
 
Choklad, spray primer och en scratch map. 
 
En jätte balong <3 
 
En bok med bilder och minnen med My, presentkort på Farsta centrum och 1000kr insatta på mitt "flytta hemifrån" konto. 
 
Kontoutdrag på mitt "flytta hemifrån" konto, 400kr presentkort på Kicks, tekopp och fyra tallrickar. 
 
Här är bilder på lite fler födelsedagspresenter. Jag har även fått fyra blombuketter, min nya iPhone 6s är utbytt till en rosa istället för svart och jag tänkte byta ut två par smycken som jag fick i tisdags till några som är lite mer i min smak. Kram på er :) 

Filmbetyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
För miljoner människor världen över står Mandela för triumf och hopp istället för förtvivlan och hat. I denna avslöjande film får vi ta del av händelserna som slutligen tog honom från fängelseön Robben Island till den yttersta makten och avskaffandet av apartheid samt hans väg till att bli en internationell ikon. Vi får också lära känna en Mandela som förblivit okänd för större delen av världen – mannen som älskar snabba bilar och kvinnor, boxningsentusiasten, den skicklige advokaten och den beväpnade frihetskämpen.
 
Tryck här för att se trailern. 
 
Den här filmen har jag velat se hur länge som helst. När jag i skolan skulle skriva ett ledarskapsporträtt så passade Mandela perfekt och jag fick äntligen chans att se filmen. Jag tycker så himla mycket om filmen och jag tycker så himla mycket om honom. Mandela kämpade för det som var rätt, han vägrade ge sig, han stod på sig själv och sina värderingar trots alla motgångar. Han var så sjukt modig och jag älskar att han idag är en välkänd symbol för mänskliga rättigehter. En sevärd film till hundratio procent. 
 Bild lånad från google.

20 år!

| New in, Vardag
Igår fyllde jag äntligen 20!
Så länge som velat fylla 20 och äntligen kunna gå på systemet själv haha. Stort grattis till mig själv :') 
 
Jag vaknade först upp tillsammans med min älskade pojkvän. En stund efter han lämnat för att åka till jobbet kom familjen insjungandes med pannkakor till frukost och presenter. Hur mysigt och lyxigt som helst. Myste runt hemma i någon timme innan jag och mamma åkte till Farsta centrum och käkade lunch. Efter det mötte jag upp Filippa och Emelie, gick till systemet och sen fikade vi på John Chris Coffee. På kvällen åt jag och hela familjen tapas på en resturang på Söder. Min födelsedag var helt fantastisk. Tack till alla som grattat mig och tack för alla presenter. Jag ser redan fram emot nästa födelsedag ♥
Två par örhängen och två armband. 
 
Bh, torrshampoo, 10 i ett hårspray och två matchande påslakan.
 
Michael Kors plånbok. 
 
Två likadana svarta jeans, bok, presentkort på systembolat och presentkort på Nilssons.
 
Tre doftljus, en receptbok och en fotkedja. 
 
En iphone 6s fast jag har fått en rosa, lång historia. 
 
Ledsen för fula bilder men kameran är sjukt oklar och min egen är hos pappa :(

Stockhoooolm

| Vardag
Hej allihopa! I fredags klockan 19 svensk tid landade vi på Arlanda. Otroligt blandade känslor, lättnad och saknad till mina nära och Sverige men samtidigt sorgligt att resan nått sitt slut. Det har varit en helt fantastisk resa, vi har fått se och uppleva så mycket. Jag ångrar inte för fem öre att jag åkte iväg trots att det varit mycket hemlängtan och saknad. En liten hemlis är att jag grät halva resan ner till Thailand när vi lämnade Sverige för att jag hade så mycket seperationsångest. 
 
Jag är så otroligt nöjd, stolt och lycklig som åkt på den här resan. Någon dag vill jag åka igen, jag har hela USA kvar och några länder i Asien kvar som jag vill besöka. Men gud så skönt det är att vara hemma igen. En sådan liten sak som att kunna dricka vatten ur kranen eller kolla på film på datorn är helt fantastiskt att ha tillbaka.
 
Daniel hämtade mig på Arlanda, vi åkte hem till mig där hela familjen och Filippa väntade. Hur mysigt som helst! Åt tacos och sen marängswiss till efterrätt. Jäklar vad trött jag varit de senaste dagarna och vaknat tidigt. I lördags åkte jag och Daniel till Sickla och åt lunch, hämtade sedan mamma för att bjuda henne på en namnsdagsfika. På kvällen tog vi de lugnt och kollade på Melodifestivalen. I söndags degade vi bara, firade mig och min kusin på kvällen med släkten. 
 
Idag har jag varit och klippt mig och slingat håret, kollade i affärer efteråt med mamma. Mötte upp Emelie och Filippa för middag, nu sitter jag och Filippa hos henne och kollar på Ung och Bortskämd.
 
Imorgon fyller jag 20 år!!

Kuala Lampur

| Resor
Vi befinner oss nu på vår sista destination på denna resa - Kuala Lampur. En riktigt häftig huvudstad med otroliga twin towers och otroligt stora köpcentrum överallt. Vi kom hit i måndags, bor på ett jätte fint hotell i ett höghus med pool på taket. Igår besökte vi Pavillion och Suria KLCC som är två köpcentrum, gick i många timmar och var helt slut på kvällen. Idag har vi varit i Mid Valley Megamall och shoppat, åkte förbi China Town påvägen hem. Där är det i stort sätt bara fake saker och ingen av oss va sugna på det så vi stannade bara en liten stund. Ikväll ska vi träffa Kathleen som vi delade rum med i Chaing Mai i början av resan, så vi ska ut och äta och sedan gå till någon skybar. Puss&kram

Panorma - skybridge, skycab & skydome

| Vardag
Hallå på er! Hoppas alla har haft en fin helg och är taggade på en ny vecka. Det är i alla fall jag och nu är det bara fem dagar kvar tills vi är hemma i Sverige igen. Det ska bli riktigt skönt faktiskt samtidigt som jag verkligen njuter av de sista dagarna. 
 
Igår låg vi på stranden, solade och badade. Det var så otroligt varmt, runt 35 grader och nästan vindstilla. Sprang till skuggan lite hela tiden och försökte komma på ursäkter för att slippa solen. Jag har lite svårt för att sola och speciellt när jag får sol i ansiktet men vill ju ändå få färg och så får jag dåligt samvete när jag inte är i solen när jag är utomlands. Så kämpade mig igenom några timmar sen gick jag in och la mig för att jag hade så sjukligt ont i huvudet. På kvällen var vi ute och åt, kollade affärer och drack en islatte på Starbucks. 
 
Idag gick vi upp tidigare för att åka till Panorma. Där finns det en skycab,en skybridge och skydome. Skydome är som 3D bio så vi började med det, fick se som en berg- och dalbana i 3D på ungefär fem minuter, sen åkte vi skycab jätte högt upp till toppen av berg. Det var otroligt fin utsikt och en riktigt vacker upplevelse. Vi valde dock att inte gå ner till skybridgen på grund av värmen och alla trappor. Ett otroligt värt besök om ni någon gång åker till Langkawi. Kom tillbaka till hotellet vid två, la oss vid poolen och solade. Nu ligger jag i sängen och kollar på sista avsnittet av Homeland. Imorgon går planet till Kuala lampur :) 

Langkawi

| Resor
Vi kom till Langkawi i Malaysia igår eftermiddag. Checkade in på Best Star Resort som ligger mitt på stranden med en härlig pool. Som flera av er säkert hört var det jordbävning vid en ö i närheten av Langkawi och tsunami varningar dagen innan vi åkte hit så vi var lite otroliga för att åka hit och sen stanna här så länge som vi planerat. Men efter mycket om och men, tillbakadragen varning osv bestämde vi oss för att stanna ändå. 
 
Igår kväll gick vi runt och kollade omgivningen, affärer och fikade på Starbucks. Idag har vi legat på stranden, det har varit sjukligt varmt så vi fick duscha i poolduschen varannan minut, det finns nämnligen maneter här som bränns så vi vågar inte bada så långt ut. Drog ut och åt för några timmar sedan, kollade lite fler affärer och fikade. Nu ligger vi på rummet, tänkte se ett avsnitt av Homeland. Hoppas allt är bra med er! 

Filmbetyg

| Filmbetyg
 
4/5 hjärtan
Will Smith spelar Nicky, en rutinerad svindlare som träffar rookien Jess. Han lär henne branschens alla små knep men så fort hon kommer för nära så drar han sig ur. Tre år senare stöter han ihop med Jess i Buenos Aires och hon är nu en fullfjädrad femme fatale som ställer alla hans noga uträknade planer på ända. Insatserna är extremt höga och Nicky tappar nu helt kontrollen.
 
 
En bra och rolig film. Spännande att se på ett ungefär hur organiserade ficktjuvsligor arbetar. Will Smith är dessutom en duktig skådespelare och Margot Robbie är hur snygg som helst. Det hände flera oförutsägbara händelser vilket jag tycker om. Hatar när filmer är förutsägbara, sjukt trist. En klart sevärd film.
Bild lånad från google.
 

Krabi

| Resor
I fredags åkte vi till Krabi, Ao nang. Det tog oss ungefär sju timmar att komma dit. Vi åkte till hotellet som heter Silver Sand Suites, de var ett fint fräscht hotell som låg en bit ifrån både strand och stad. Kanske 10-15 minuters promenad, trist nog hade de lovat en pool i beskrivningen och enbart därför hade vi valt just det hotellet. Poolen existerade tyvärr inte ens, man kunde få tillgång till en annan pool en bit bort mot avgift. Inte heller kunde de erbjuda någon kompensation eller något när vi klagade så det va faktiskt riktigt dåligt. 
 
Vi var i Ao nang i fyra nätter. Första kvällen rusade vi nästan till McDonalds för att de var så länge sedan, sen gick vi på både fot massage och för ryggen. Kollade lite i affärer och sedan hemgång. I lördags låg vi på stranden i någon timme, degade på rummet på eftermiddagen och shoppade lite på kvällen. Jag köpte nya skor och en plånbok. Tyvärr hade jag ont i magen varenda dag när vi var i Ao nang av någon konstig anledning så det blev en hel del degande.
 
Så i söndags gick Hanna till stranden medan jag vilade magen, gick sedan på en liten promenad och kollade runt staden. Hittade Hanna på vägen så följde med henne och åt lunch sen gick vi hem igen, på kvällen gick vi ut och kollade i affärerna igen och så. 
 
Igår var vi på båtutflykt. Vi åkte till fyra olika öar, Chicken Island, Tup Island, Poda Island och Phra Nang Cave. Man fick snorkla, bada, sola och så åt vi lunch på en av öarna på stranden. På kvällen tog vi de bara lugnt, jag kollade på en film och somnade tidigt. 
 
Idag bytte vi från Ao nang till Krabi town. En ganska värdelös stad faktiskt. Finns i stort sätt ingenting att göra och allt stänger tidigt. Vi har ett hotell med pool så om det är bra väder imorgon kan vi dega där en stund. På torsdag åker vi vidare till Malaysia. Idag är det bara 10 dagar kvar tills vi befinner oss på svensk mark igen. Puss&kram