Loco, maniac, sick bitch, psychopath? I'm gonna show you

| Vardag
Hej vänner! Har glömt att nämna att jag har sportlov, så himla skönt! I måndags var jag på bio och såg på Unbroken med Lisa och sen gick vi till Lion bar och tog en öl. I tisdags gjorde jag ansiktsmask, fotbad och bakade. På kvällen var jag hemma hos Hanna, vi smälte choklad och doppade massa frukter. 
 
Igår åkte jag, Annie och Linn in till stan. Vi kollade i massa affärer och sen kom Emelie. Vi åt lunch på Jensens och sen åkte vi till Skrapan, lämnade in Annies mobil på lagning och fikade medan vi väntade. Idag har jag varit i Farsta centrum med mamma och mormor, ätit lunch och så. Nu är jag hemma hos mig med Annie och Fanny, sitter i stort sätt och pratar om livet. Imorgon ska jag jobba hos pappa. Vi hörs sen, puss&kram

ForLife

| Samarbeten
 Bilderna är privata och är på mitt eget armband från ForLife. 
 
ForLife (klickar länk) är ett sysselsättningsprojekt som arbetar med att samla in pengar till cancerforskning. Hela överskottet går till deras insamling för cancerforskning. På knappt 2 år har de samlat in cirka 102 350 kr. 
 
"Idéen till ForLife-projektet föddes då ett flertal närstående personer till oss, inom loppet av ett år, drabbades av olika typer av cancer. Vi bestämde oss då för att själva försöka vara med och göra skillnad inom utvecklingen av cancerforskning och detta är något som vi verkligen brinner för."
 
I deras sortiment finns:
-  Pärlarmband i flera färger med texten FORLIFE alternativt ZEROCANCER
 
- Pärlarmband i flera färger med valfritt mobilnummer på - tryggt för småbarnsföräldrar att sätta på sina barn vid till exempel besök på stormarknader eller andra tillfällen då de kan ”springa bort”
 
- De har även halsband med texten FORLIFE och mobilskal för Iphone 4 och 5.
 
Var med och påverka du också!

Forever starts today

| Djupt
 
I’ve been to hell and back again
I’ve opened doors I know I never should have opened
But you bring me home again
 
Let the world know thatI’ll never let you go
Till the end of days
Forever starts today

I'm starting to cave and I'm losing my flame

| Vardag
Bilderna kommer från min pinterest, här

 
I fredags stannade jag hemma från skolan. Vaknade tidigt men somnade om och några timmar senare träffade jag mamma och mormor. Vi åkte till Farsta centrum där vi kollade runt lite och fikade. Sen åkte jag hem, fixade mig och så kom Elin och Annie till mig. Vi förade och sen drog vi till Hanna där vi fortsatte föra. Vid 1 hämtade Yones oss och skjutsade oss till Marquise. Där inne hängde vi med David och Emina, träffade även Micke och Oskar bland annat. Kom hem vid 5 någon gång. 
 
Igår var jag och Karro i Sickla köpkvarter och åt lunch på en pasta resturang. Sedan åkte vi till Farsta centrum, köpte en smoothie och så åkte vi runt lite eftersom vi inte kunde bestämma oss för var vi skulle ta vägen innan vi åkte hem igen. Planen var utgång igår också men jag kände mig på dåligt humör, bitter och super trött så valde att stanna hemma istället. Kollade på Melodifestivalen, Revenge och tog det lugnt. Har inga planer för dagen men ska ringa pappa snart och tvinga hem honom :) Ha en bra söndag! 

UF-mässa 2015

| Vardag
Som många av er säkert vet driver jag och fyra andra tjejer ett UF företag som heter Bärande Hjälp UF. Idag har vi stått på UF mässan på Stockholmsmässan från 7.30 till 20.00 och sålt/marknadsfört vår produkt. Det har varit en riktigt lång men rolig och kreativ idag. Man lär sig väldigt mycket när man håller på med företagande. Jag kom nyligen hem, har ätit en macka och nu sitter jag med en kopp te och funderar på om jag ska kolla på serier eller gå och lägga mig. Är så himla matt i både kropp och huvud. Vi hörs imorgon. Puss&kram

Film betyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Sam är en 20-någonting, snabbt pratande säljare, vars senaste affär kollapsar den dag han får veta att hans far plötsligt har dött. Mot hans vilja kallas Sam hem, där han måste sätta sin fars gård i ordning och återförenas med sin kvarvarande familj. 
 
 
Hela filmen går ut på att Sam får reda på att han har en syster efter hans far gått bort. Jag vet att det inte står med i beskrivningen men jag lovar att det inte är en spoilning för det framkommer snabbt i filmen och står med i många andra beskrivningar. Så vi får alltså följa Sam när han leter upp sin syster. Det är så många känslor med i den här filmen, jag tycker verkligen om den. Den är så fin trots att Sam hela tiden sabbar det för sig själv. En helt klart se värd film som är baserad på verkliga händelser!
 Bild lånad från google.

I’ve found my way and I’ll never be same

| Inspiration, Vardag
Untitled #42
 
Kvällen på Marquise i lördags blev både lyckad och misslyckad. Hände några småsaker som drog ner kvällen men de är lösta nu som tur är. Jag och Hanna sov hemma hos mig, kom hem vid fem på morgonen någon gång. Igår låg vi i soffan och degade hela dagen, kollade på Melodifestivalen och åt pastasallad till lunch. 
 
En ny vecka är påbörjad och det är 4 skoldagar kvar tills sportlov. Drog till gymmet när jag slutade vid 2, sen åkte jag hem en snabbis och duschade och packade innan jag mötte Hanna i stan. Vi kollade på abonnemang åt henne och i lite butiker. Sen mötte jag pappa, hämtade mina grejer hos mamma och handlade mat. Jag har resten av dagen kollat på tv och skrivit på mitt gymnasiearbete. Är inne på sida 14 nu. Nu ska jag gå och lägga mig, puss&kram

Alla ♥ dag

| Vardag
Hej vänner! Hoppas alla har haft en super bra alla hjärtans dag hittills och får en fortsatt bra kväll. De senaste dagarna har spenderats i skolan, fikat, varit på bio och sett Fifty Shades of Grey med Filippa, var på Klubb Göta igår och hade super kul osv. Idag har jag och Hanna varit på en Tapas resturang och ätit middag, ska snart åka in till stan och föra innan vi möter upp tjejerna och spenderar resten av kvällen på Marquise. Puss&Kram

Svar på frågorna, del 3

| frågestund
Här kommer den tredje och sista delen på frågestunden. Tack till alla som var med och ställde en eller flera frågor till mig :) 
 
Elin karlsson:
Har det hänt något pinsamt någon gån ,Vad hände då? 
Hur länge har du bloggat? :)
Svar: Självklart, pinsamma saker händer hela tiden men inget speciellt som jag kan komma på :( 
Jag har bloggat sedan 2008, alltså i 7 år i april :) 
 
SANDRATORN.SE - NYBLIVEN MAMMA!:
Vad gillar du att följa för typ av bloggar? :)
Svar: Förut gillade jag att följa fotobloggar, nu följer jag bara kändisarblogga. Paow, Kenza och Hugo Rosas :)
 
Emma:
vilka länder har du varit i? 
Vem är din förebild om du har någon? 
Om du fick flytta precis var du vill, vart hade du flyttat då?
Svar: Jag har varit i Spanien 3 gånger, Thailand, Tyskland, Malta, Turkiet, Grekland, Estland och Bulgarien. 
Jag har ingen förebild men om jag måste välja så Kenza för att hon klär sig så himla snygg och blivit framgångsrik så ung. 
Om vi pratar Sverige så skulle jag välja Hammarby Sjöstad, om vi pratar utomlands så någonstans i USA. Förmodligen New York :)
Teneriffa 2010. 

Nathalie Tegelstam:
Vad vill du göra efter studenten? :) kram
Svar: Jag vill antingen börja plugga direkt eller ta 6 mån - 1 år ledigt och jobba, resa och plugga upp mina betyg. Kram :) 
 
Lydia: 
Vart köper du helst kläder?
Svar: Jag köper helst kläder på Bik bok, Salt, Vero Moda, Gina tricot, H&M och Zara :) 
 
Alice:
Vilken är din favorit blogg? (:
Svar: Paow.se, Kenzas.se och Hugorosas.se :) 
 
Angelica Bengtsson Fotografi:
Vad är ditt största mål i livet`?
Svar: Mitt största mål med livet är att få resa jorden runt :) 
 
Celine: 
Mål med 2015? 
Någonting du ser fram emot? 
Svar: Mitt mål med 2015 är att klara 3ans matte innan jag tar studenten, lära känna nya människor och få uppleva grymma minnen med mina bästa vänner. 
Jag ser fram emot att ta studenten, fylla 19, åka till Spanien i sommar, alla studentskivor, Katy Perry konsert och mycket mer :) 
 
Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:
* Vad är din favorit mat? 
* Vilka är dina 5 favoritprodukter inom kategorin "skönhetsprodukter". 
* Favoritfärg på nagellack och vilket är ditt favoritmärke? 
* Bästa resan du gjort? 
* Har då något dåligt reseminne? 
* Har du någon sak du gör som du tycker är pinsam att berätta? 
 
Svar: Min favorit är italiensk mat, speciellt pasta. 
Ögonbrynspenna från H&M, mascara från L'Oreal, concealer från Make up Store, foundation och puder från MaxFactor. 
På tårna är favoritfärgen röd, på fingrarna någon härlig, somrig rosa färg. Tycker O.P.I, Essie och IsaDora. 
Har varit på så många underbara resor men bästa måste varit resan till Rhodos, vi festade en hel vecka och det var första gången jag reste utan föräldrar. 
Malta var lite halv tråkigt på grund av dåligt väder och översvämningar. I Magaluf spenderade jag 3 dagar matförgiftad så det var inte heller någon höjdare. 
Oj vilken bra fråga, inte vad jag kan komma på så där :) 
Balen i 9an, 2012.
 
Anna ♥ FOTOMEDMERA - fotoblogg med inslag av musik, film, konst & vardag:
Har du några bra förslag på hundnamn åt en handhund av liten ras? :) 
Är du nöjd med din vikt och kropp? 
Vilket är ditt bästa tips för personer med lågt självförtroende? 
Vilket är ditt värsta och ditt bästa minne? 
Om du fick välja en person, död eller levande, som du skulle kunna ställa vilken fråga du ville till - vem skulle det vara och vilken fråga hade du ställt? 
Kram! :)
Svar: Åh nej gud vad svårt, Julias hund som heter Tindra har ett väldigt fint namn! 
Ja jag är nöjd men lite mer vältränad skulle inte sitta fel. 
Ta inte åt dig av vad andra tycker, det är okej att berömma sig själv och vara nöjd över sig själv. Fokusera på det som du tycker om med dig själv istället för tvärtom. 
Jag kan inte komma på något minne som kan defineras som värst och jag har så himla många fina och bra minnen så det är svårt att välja ut ett. 
Jag hade valt Justin Bieber och jag hade frågat om han ville gifta sig med mig ;) Kramis
 
Rebecca:
Vad är det bästa med att blogga? :)
Svar: Att få dela med sig av sin vardag, sina åsikter, foton och så. Det bästa är att jag en vacker dag kan kolla tillbaka och läsa om vad jag gjorde i tonåren o.s.v :) 
 
Lydia:
Går du i någon sport?
Svar: Jag går på bowling men har i stort sätt haft paus sen i maj så.. 
 
marina:
Vad har du för stora ''planer'' för 2015? 
Vart ser du dig själv om 10 år?
Svar: Ta studenten, Spanien i sommar, resa ännu mer men inget bokat och skaffa ett jobb.
Om 10 år har jag en egen lägenhet, en pojkvän och jag utbildar/är utbildad advokat :) 
 
Jessy:
Har du några planer på vad du ska göra efter studenten och vad är ditt mål med din blogg? :)
Svar: Jag ska först sommarjobba, sedan resa och efter det är planerna oklara. 
Jag har inget mål med min blogg med tanke på att jag har bloggat i 7 år, hade det i början men inte längre :) 
 
Lydia:
Vad gillar du för typ av musik?:)
Svar: Jag gillar all möjligt men lyssnar mest på sånt som spelas på Nrj, The voice och Rix fm. 

Ni har väl inte glömt att ladda ner Rabbles app?

| Samarbeten
(klickbar länk via bilden)
 
"Rabble är Sveriges största erbjudandeapp. I Rabble hittar du erbjudanden från populära resturanger, frisörer, matbutiker m.m. Rabble har alltid flera erbjudanden på din närmasta 7-eleven, Pressbyrån & Coop. Alla kuponger i Rabble är gratis och visas direkt på din skärm. Gör som över en halv miljon svenskar - ladda ned Rabble!" 
 
Rabble har just nu ett erbjudande där man kan få 10% rabatt på hotellbokningar Hotels.com. Varför inte passa på att utnyttja erbjudandet och boka ett hotell till i vår eller i sommar? "Hotels.com har ett av världens största urval av boendealternativ för resenärer, både enskilda hotell och större hotellkedjor, samt självhushåll på över 240 000 anläggningar jorden runt." Koden löper ut den 15 februari men boka obegränsat med vistelser fram till den 20 april. Om du älskar att resa, precis som jag borde du absolut använda denna rabattkupong. 
 
Ett annat erbjudande som Rabble har just nu är via Mathem.se. Där kan man som ny kund få 160 kr rabatt om man handlar för över 500 kr. Erbjudandet gäller till och med 28 februari. "Mathem.se är Sveriges största och smartaste matbutik på nätet. I Mathems sortiment finns tusentals matvaror som kan beställas direkt hem till dörren med ett enda klick."
 
Ladda ner Rabble till iPhone: App Store
Ladda ner Rabble för Android: Google Play
Ladda ner Rabble för Windows Phone: Windows Phone Store

I want to love you but you're making it impossible, you're too caught up in your ego

| Vardag
Bild från i fredags. 
 
Idag har jag studiedag, så himla skönt. Vaknade vid 10, låg och degade i sängen ett tag innan jag bytte lakan och fixade lite i rummet. Efter det åt jag frukost/lunch och sen gick jag ut på en promenad i det fina vädret. När jag kommit hem igen ställde jag mig och "skottade" av hela min bil som hade flera lager snö och inte körts på kankse två månader, vilket även betyder att batteriet är urladdat. Tog sedan en dusch, packade lite och nu väntar jag på att Angelica ska komma hit och umgås. Hoppas alla har en super bra start på veckan ♥

We're too young to recognize that nothing stays the same, but promise I won't be the one to blame

| New in, Vardag
New in. 
 
Hola! I torsdags mådde jag bättre men inte helt hundra, tvingade mig själv till Ungdomsmottagningen vid 2. Sen blev jag hämtad av mamma, vi åkte först till Nacka forum och sen till Farsta centrum. Fikade och kollade i butiker, spenderade resten av kvällen sjuk i soffan. På fredagen var jag inte heller helt hundra men åkte till Ikea med farmor. Vi åt lunch, köpte nya påslakan till mig och sen åkte vi till Karros jobb och fikade med henne. Efter det åkte jag hem tills Karro kom och hämtade mig, vi mötte upp Alicia och Jonas innan vi gick till Mattes jobb för att ta en fika. 
 
På kvällen drog jag, Hanna, Annie och Fanny ut. Vi gick till Marquise och hade en super bra kväll, kom hem halv 7 på morgonen. På lördagen var jag och mamma på middag hos mormor. Efter det var planen att jag och Hanna bara skulle mysa med glass och chips framför Melodifestivalen, slutade upp några timmar senare på Marquise i alla fall. 
 
Vi körde nyktert igår och har på grund av det varit hyffsat pigg och mått bra idag. Jag och Hanna åkte till Sickla vid 2 och åt lunch, skjutsade sedan hem henne innan jag åkte hem igen. Nu på kvällen har jag, pappa och Therese ätit middag på en indisk resturang. Nu ska jag tvätta bort asiktsmasken jag har i ansiktet och sen hämta mig en kopp te. Ha en fortsatt bra kväll ♥

Baby, I have a weak heart when it comes to you

| Vardag
Mina senaste 8 bilder på instagram, heter amandalindstrand för de som är intresserade :) 
 
Var i skolan en kort stund i måndags, åkte till pappas jobb efter det, blev hemskjutsad och sen hämtade mamma mig. Vi kollade runt lite i Farsta centrum och sen åkte jag hem till pappa. Igår var jag i skolan i en halv timme, helt värdelöst så efter det åkte jag hem till Annie. Vi åt toast och umgicks bara, tog det bara lugnt resten av kvällen. Även idag var jag i skolan i bara 50 min, åkte till pappas jobb i väntan på My. När hon var klar möttes vi i Slussen, åkte till Jensens bofhus för en mysig lunch och så kollade vi lite i affärer. 
 
Har på tal om allt blivit sjuk också, enda anledningen till att jag orkat dagen är för att jag gått på ipren. Efter att iprenen gått ur min kropp har jag tyckt synd om mig själv. Jag har ont i hela kroppen, jag fryser, huvudet dunkar och mycket mer. Har legat i soffan i timmar och kollat på film. Hoppas jag mår bättre imorgon för måste verkligen till Ungdomsmottagningen vid 2. Nu ska jag kolla mer film, kram

Svar på frågorna, del 2

| frågestund
Här kommer del 2 på frågestunden :)
 
Lydia: 
Favoritfärg?
Vart vill du komma med din blogg?
Svar: Oj jag har ingen direkt favoritfärg, men klär mig helst i svart under vintern. Under sommaren tycker jag om söta, färgglada plagg som lila, turkos o.s.v.
Jag har inget mål med min blogg, jag hade det förut men eftersom jag bloggat sen 2008 är jag nu nöjd med den precis som den är. 
 
Emilia Sjödin:
Har du något favoritklädesplagg? Isåfall vilket? :)
Svar: Jag har haft tusen par svarta dr.denim jeans så de är väl favoriterna :) 
 
Kajsa-Stina:
Om du får drömma helt fritt, vart ser du dig då om fem år? 
Vad är ditt drömyrke? 
Favoritresmål? 
Har du några syskon? 
Vad gör du helst en ledig dag från att du vaknar på morgonen tills att du går och lägger dig på kvällen? <3
Svar: Om 5 år så har jag en egen lägenhet, en pojkvän och jag studerar till att bli advokat. 
Mitt drömyrke som det ser ut just nu är advokat men jag är fortfarande mycket osäker på vad jag vill bli och vad jag vill göra i framtiden. 
Mitt favoritresmål är USA, skulle gärna vilja åka till Australien också. 
Jag har en storasyster som heter Karolina och en "bonus" lillebror som heter Kalle. 
Jag börjar en ledig dag med en sovmorgon, en dusch, lunch framför en serie. Efter det träffar jag vänner och avslutar dagen med ännu fler serier :) 
 
MADDISENJ.SE:
Drömresa? 
Vad vill du jobba med efter gymnasiet?
Svar: Min drömresa är till USA. 
Jag tror att jag skulle vilja plugga till advokat men jag har inte riktigt bestämt mig än. Men precis efter gymnasiet skulle jag kunna tänka mig att jobba på ett café, det är så himla mysigt! 
 
Lina - my art & my life:
Vad ser du mest fram emot 2015? :)
Svar: Studenten! Men jag ser även fram emot nya minnen med mina bästavänner, fylla 19, gå på Katy Perry's konsert, åka till Spanien i sommar, alla studentskivor och så mycket mer :) 
Bild lånad från google. 
 
Karin:
Vad är din stora dröm?
Svar: Min allra största dröm är att få resa jorden runt :) 
 
|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar ||:
Hur tror du att ditt liv ser ut om 5 år? :)
Svar: Om 5 år så har jag en egen lägenhet, en pojkvän och jag studerar till att bli advokat :) 
 
Petra:
favorit film?
Svar: Jag tycker mest om att kolla på serier så jag har ingen direkt favoritfilm. Finns så himla många bra filmer så kan inte välja ut en speciell. 
 
miningalinn:
Vad ska du göra efter studenten? 
Har du bra relation till din syster? 
Hur skor är åldersskillnaden mellan er? 
Favorit färg? 
Dröm resmål? Och varför? 
Ska du på någon konsert 2015? 
Dricker du kaffe? 
Vad brukar du äta till middag om du verkligen inte känner för å laga något? 
Morgon eller kvällsmänniska? 
Svar: Efter studenten ska jag antingen börja plugga direkt eller jobba, resa och plugga upp mina betyg under 6 mån - 1 år innan jag börjar plugga igen. 
Ja jag har en bra relation till min syster men den går väldigt upp och ned med tanke på att jag och min syster har väldigt lätt för att börja bråka med varandra. 
Det är 4 år mellan oss.
Jag har ingen favoritfärg men för ett utförligare svar, se längre upp. 
Mitt dröm resmål är USA för att jag genom alla år alltid sett filmer och serier därifrån så skulle så himla gärna vilja åka dit och se alla platser med egna ögon. Dessutom är det ett sånt stort land så det skulle vara sjukt coolt. 
Den enda konserten jag planerat hittills är Katy Perry i slutet av mars. 
Jag dricker kaffe latte ibland, och ibland kapslar till kaffemaskiner men inte vanligt svart kaffe. 
Jag bor hemma och på grund av det är det oftast mina föräldrar som lagar maten, men om jag ska laga själv så brukar det bli spagetti carbonara. 
Jag är en kvällsmänniska :) 
Jag, min syster och pappa för nästan exakt ett år sedan. 
 
Julia Jansson:
Hur länge har du bloggat? 
Har du någon pojkvän? 
Vad vill du jobba som när du blir äldre?
Svar: Jag har bloggat sen 2008, så 7 år i april. 
Nej jag har inte någon pojkvän. 
Jag tror att jag skulle vilja jobba som advokat :) 
 
Klara Andersson:
Vad är din största drömm?
Svar: Min största dröm är att få resa jorden runt :) 
 
Madde:
Va är ditt drömresemål?
Svar: Mitt drömresemål är till USA :) 

I didn't sign up for this war

| New in, Vardag
New in till studenten. 
 
Hej amigos! Sämst på uppdateringen som vanligt. De sista dagarna på praktiken har jag gjort klart deras kundregister och gått igenom en massa bidragsansökningar. Jag har även skannat och så en del. I fredags var min sista dag och det känns jätte tråkigt. Har verkligen tyckt om människorna där och de har välkomnat mig på bästa sätt. Vi fikade mot slutet av dagen och så fick jag med mig choklad och ett super gulligt kort hem.
 
På fredag kvällen drog jag, Annie och Fanny till Marquise, dansade hela natten och kom hem vid halv 5 någon gång. I lördags degade jag i stort sätt hela dagen och sen blev det utgång igen. Fast vi drog till Göta källare på lördagen, kom hem vid halv 4 kanske. Igår blev det så klart en massa film och serie tittande. 
 
Idag ska jag in en säng till skolan och få hjälp med min enkätundersökning angående gymnasiearbetet. Hur länge jag behöver stanna där är oklart, jag har nämnligen eget arbete hemifrån den här veckan. Nu måste jag gå, kramis