Resumé av 2014

| Vardag
- Bokade och betalade handpenning för Magaluf resan - förväntningarna var på topp. 
- Åkte till Enköping och festade med gänget där. 
- Justin Bieber åkte dit för rattfylla och jag hamnade i någon form av sits där jag försvarade honom för alla anklagelser. 
- Köpte nytt gymkort på Eriksdalsbadet. 
 
- Åkte upp till Idre för att åka skidor.
- Åkte till Thailand i 17 dagar och hade det hur jävla bra som helst. En av de bästa resorna jag varit på. Besökte hur många öar som helst. 
 
- Kom hem från Thailand och några dagar senare fyllde jag 18 år.
- Gjorde ögonfransförlängning för första gången som jag fick i födelsedagspresent. 
- Övningskörde en hel del men teorin däremot gick riktigt trögt. 
 
- Köpte mitt 9de par converse, niiiiioonde par? Hur sjukt? 
- Fick en ny design när jag var med och tävlade hos Sanna
- Träningen gick utmärkt, tränade 3-5 dagar i veckan. 
- Gjorde risk 2an på gillingebanan. Ett av mina nervösaste ögonblick någonsin men det gick jätte bra! 
- Bloggen fyllde 6 år! 
 
- Tatuerade mig för första gången, ett ankare på revbenen. 
- Var på Miley Cyrus konsert med Filippa, så himla bra! 
- Kämpade på med både körkort och 2ans matte, hade jätte svårt för att kombinera båda två samtidigt då läxhjälpen i skolan och mina körlektioner var under samma tid.
- Åkte över till Ulrika på Gotland för att fira hennes 18 års dag. 
 
- Tog körkort och lyckan var total! Så sjukt tacksam för all hjälp jag fått både ekonomisk och med körningen. 
- Var på One Direction konsert, efter det blev jag kär i både Harry och Liam. 
- Fick en alldeles egen bil av papsen, världens bästa ♥
- Fick sommarlov och åkte upp till landet för att spendera i stort sätt hela sommarlovet där. 
 
 
- Jobbade 6 dagar i veckan på cafét på landet.
- Krökade och var på några spelningar med gänget på landet. 
- Åkte till Magaluf med Frida, My och Filippa. En grym resa trots att jag låg magförgiftad 3/7 dagar. 

 
- Åkte tillbaka till landet efter jag kommit hem från Magaluf. Njöt av de sista dagarna på lovet med bra människor. 
- Började sista året på gymnasiet, taggad till tusen. 
 
- Startade ett eget företag genom Ung företagsamhet i skolan, Bärande Hjälp UF.
- Hade brist på inspiration gällande både det ena och det andra. Tiden gick rätt långsamt samtidigt som jag försökte ta vara på den sista sommarvärmen. 
 
- Bytte från snedbena till mittbena, vilket var riktigt svårt då jag innan haft snedbena hela mitt liv. 
- Var på First Aid Kit's konsert, älskar deras musik trots att det inte var så mycket att "titta" på. 
- Tog/tagit paus från bowlingen och spelade för första gången sen maj. 
- Fick höstlov, besökte Örebro och festade sen resten av veckan. 
 
- Lovet tog slut och det kändes riktigt tungt att vara tillbaka i skolan. 
- Åkte ner till Enköping, träffade gänget och testade deras nattliv.
- Var på Ed Sheerans konsert med Cecilia, han var så sjukt bra och fick med sig alla trots att han stod ensam på scenen med en gitarr! 
- Började jobba på julmarknaden i Gamla stan för 3 året i rad. 
 
- Fick våra första produkter med UF företaget och stod samma dag på en julmässa i skolan. 
- Fick jullov och jobbade min sista dag på julmarknaden. 
- Åkte på party kryssning med tjejerna.
- Hade en grym julafton och kommer förhoppningsvis få en grym nyårsafton ikväll!

Strange things did happen here

| Vardag
Bild lånad från pinterest. 
 
Alltså jag uppdaterar verkligen så sjukt dåligt, när jag går in på min översikt ser det ut som om jag bloggat ungefär varannan dag. Men jag skyller det på att det är lov, det händer saker hela tiden och är inte hemma så mycket. Igår åkte jag och Hanna till stan, kollade lite och på kvällen åt jag och familjen på indisk resturang. Idag har jag jobbat på pappas firma, slutade 3. Åkte hem, kollade några serie avsnitt och har nyligen lagat middag. Ikväll ska jag på bio med Filip och Sofia, vi ska se på Hunger games. Har inte hunnit se den än fast jag stressade med att läsa klart boken två dagar innan filmen släpptes. Hoppas alla får en fin kväll ♥

I can feel it in the way that you breathe

| Vardag
Kryssningen igår vart riktigt lyckad, möjligtvis att det hände små saker som inte var lika roliga men i det stora hela hade vi super kul. Träffade massa sköna människor som vi hängde med i stort sätt hela kvällen. De sista timmarna på båten kändes riktigt dryga men när man väl kommit hem och fått duscha var livet på topp igen. Planerna för ikväll var utgång men sov så lite under kryssningen så stannade hemma istället. Ska kolla runt lite på datorn nu innan jag går och lägger mig. Kramis

Pour a shot in my glass cause it makes everything better

| Vardag
 Hej alla mina fina vänner! Jag hoppas att ni hade en riktigt bra julafton. Jag spenderade förmiddagen hemma hos pappa med släkten, åt god mat och öppnade julklappar. Efter Kalle Anka tog jag och syster bilen till våra kusiner och firade med mammas sida av släkten. Åt god mat även där och öppnade julklappar. Kom hem vid 23 tiden, både nöjd och belåten. 
 
Igår hängde jag med Annie på dagen och sen på kvällen drog jag, Hanna och Fanny till Marquise. Träffade massa sköna människor som vi hängde med, kom hem vid halv 7 imorse. 
 
Idag ska jag, Annie, Fanny och Lisa åka på 24 timmars kryssning. Ska bli sjukt roligt så ska packa klart det sista och fixa mig för att dra hemifrån om drygt en timme. Hoppas alla får en grym kväll! Bilder på mina julklappar och från julafton kommer när jag får tid att gå igenom de. Kramis

God jul ♥

| Vardag
 

I know you dream of her while you sleep next to me

| Vardag
Hej kompisar! Dagen före julafton och jag är taggad till tusen. Trots att jag varit sjuk i 17 dagar nu har jag fortfarande hopp om att känna mig frisk på julafton. Igår låg jag tyvärr hemma med ont i hela kroppen, huvudvärk, snuva och lite allt möjligt. På dagen orkade jag i alla fall med att göra lite julgodis och pynta hemma hos mamma. 
 
Idag vaknade jag upp och mådde lite bättre, hoppas det håller i sig nu. Ska snart möta Hanna i stan, tror hon ska köpa några sista julklappar. Ikväll ska det julpyntas hos pappa, klä granen o.s.v. Hörs sen, kramis

Nelly rabattkoder

| Samarbeten
Idag ska jag tipsa om ännu fler rabattkoder från Rabble och den gången gäller det Nelly.com! Är det bara jag som varit inne på Nelly varje dag i december för att spana in deras julkalender? På Nelly kan man hitta exakt allt, för vilken åldersgrupp som helst, vilket kön som helst och vilken stil som helst. De har smycken, väskor, skor, kläder, underkläder, sportkläder o.s.v. Nelly är en fantastiskt hemsida som det dessutom är lätt att skicka tillbaka varor till om man inte är nöjd med sitt köp.
 
Med Nelly rabattkoder kan du välja att få 20% rabatt eller 150 kr rabatt på din order. Det finns även vissa andra rabattkoder och kampanjer som ger dig möjlighet att kombinera med en annan rabattkod eller kampanj. Passa på att vara ute i god tid för ibland är rabattkoderna tidsbegränsade! 

Äntligen jullov!

| Vardag
Före och efter ↑
 
Kom till skolan vid 10, hade fika och så i klassrummet innan vi gick ner till arenan för lite julavslutning. Fick ett diplom för att jag har så bra närvaro i klassen och vid halv 12 drog vi. Jag, Annie och Lisa drog hem till mig och åt lunch. Vid 3 åkte jag hem till Emma som klippte och slingade mitt hår. Nu ska jag gå över till Hanna för att äta middag och ikväll blir det utgång. Hoppas alla får en grym fredag ♥

The smile on your face lets me know that you don't need me

| Natur, Vardag
I måndags kom jag till skolan halv 11, drog därifrån halv 12. Mötte Hanna i stan och vi köpte massa julklappar innan vi åkte hem till henne och bara tog det lugnt. I tisdags var vi lediga men gick till skolan en timme för att plugga matte, sen åkte jag och syster och köpte fler julklappar. Pluggade resten av kvällen. Igår hade vi vanlig skoldag, matteprov på morgonen som gick så där och muntlig redovisning i svenska efteråt som gick prima! 
 
Godmorgon på er! Sitter just nu och äter frukost, ska alldeles strax sminka mig och fixa det sista innan jag åker till skolan. Har prov i privat juridik nu på morgonen, håll tummarna för att det går bra! Har ingen aning om när jag slutar idag, hoppas det blir tidigare än schemalagt. Lektioner så här innan lov är ändå helt onödiga. Hoppas alla får en grym dag, kramis ♥

Sportamore rabattkoder via Rabble!

| Samarbeten
Jag skulle vilja tipsa er om ett grymt erbjudande från RabbleSportamore (klickbar länk) är en webbutik som har ett stort utbud på skor, kläder, väskor och träningsutrustning. Över 400 välkända varumärken har ett billigare pris med kampanj- och rabattkod. Just nu kan du få 20% på ditt köp med Sportamore rabattkod. Håll koll på Sportamore rabattkoder via Rabble (klickbar länk) för att inte missa kampanjer och erbjudanden till bra pris. 
 
Vad sägs om att köpa några snygga träningskläder till något syskon i julklapp? Eller varför inte nya träningsskor till våren? Jag har själv önskat mig nya träningsskor i julklapp och tänker absolut tipsa om den här sidan till mina föräldrar. Passa på nu att ta del av det här grymma erbjudandet! 

When we come together it feels like forever

| Djupt
I never wanted to let you go
When you look back it's when you realize 
This will be long gone
When we come together it feels like forever
It feels like forever, love 
 
So live the life you want to live 
Love the life you want to live
But it feels like forever when we come together 

Tips på serier x5

| tips
Nashville
I dramaserien Nashville följder vi den prisbelönta countrystjärnan Rayna James, som har dominerat hitlistorna i åratal. Nu kämpar hon med sjunkande popularitet, halvtomma spelningar och dalande skivförsäljning. Rayners chef försöker att rädda sin klients karriär genom att bjuda med sig den sexiga och lovande, men oärliga och manipulerande, artisten Juliette Barnes på nästa turné. Den falnande stjärnan Rayna är mycket motvillig till detta eftersom hon avskyr Juliettes tuggummipop, och häftig rivalitet uppstår snart mellan de två divorna.
 
Min åsikt: 
En serie som är bra och underhållande. Den är inte speciellt spännande vilket gör att man inte känner sig så taggad på nästa avsnitt efter att ha sett klart ett, men jag tycker om den i alla fall. Så känner man åtminstone under säsong 1, i säong 2 blir det lite mer spännande och mer dragkraft. Tycker så himla många låtar ur serien är bra och finns väldigt många fina moments. En drama serie där det händer saker hela tiden, snygga skådespelare och grymma låtar!
 
 
Drop Dead Diva
Serien handlar om Deb, en blond, extremt ytlig ung kvinna som söker modelljobb. När hon blir dödad i en bilolycka och hennes själ kommer till himlen förklaras hon som en "zero-zero". En person som varken har gjort några goda gärningar eller onda. Deborah gillar inte vad hon hör och blir beslutsam att ändra på hur himlens portvakt, Fred, ser på henne. Hon trycker på en knapp som ska få henne att återvända till sin gamla kropp. Dessvärre går något fel och Debs själ hamnar i den nyligen avlidna Jane Bingums kropp. Jane är en superbegåvad, smart och hårt arbetande advokat. Från en början livrädd, börjar Deb- i sin nya kropp - att upptäcka meningen med inre skönhet samtidigt som hon jonglerar ett nytt krävande jobb med helt nya bekantskaper.
 
Min åsikt: 
Drop Dead Diva började jag kolla på en bakis söndag, vi trodde att det var en film tills vi kollade efter och insåg att det är en serie. Kände mig sugen på att kolla fler avsnitt så fortsatte att se på den. Under varje avsnitt är det ett eller flera fall som advokaten Jane och hennes kollegor löser, samtidigt som serien har en röd tråd som gör att trots de olika fallen så måste man kolla på avsnitt efter avsnitt i ordning för att hänga med. Tycker Jane är så himla grym som fortsätter att kämpa och som jag tror efter en viss tid faktiskt börjar acceptera och tycka om sig själv trots att Jane och Deb är så olika varandra. Absolut en serie värd att kolla på :) 
 
 
Breaking Bad
Breaking Bad handlar om Walter White, en alldaglig high school-kemilärare i 50-årsåldern som för att dryga ut hushållskassan extraknäcker på en biltvätt. Han lever ett stillsamt liv, i ett oengagerat äktenskap med sin gravida och för tillfället arbetslösa fru Skyler och deras tonårige son Walter Jr., som lider av en lätt CP-skada. När Walt sr. blir diagnostiserad med allvarlig lungcancer bestämmer han sig för att slå sig in på den brottsliga banan. Tillsammans med sin tidigare elev Jesse Pinkman börjar han koka en sällsynt potent typ av metamfetamin för att kunna lämna ett sparkapital efter sig till sin familj vid sin stundande död.
 
Min åsikt:
Det här är en serie som handlar om något annat än vad serier jag brukar kolla på gör. Det gillas skarpt. Man måste ge den några avsnitt för att inse hur bra den är. Serien är riktigt bra, rolig och spännande. Det händer så mycket sjuka saker hela tiden, saker som är helt nya för Walter och Jesse vilket gör att det blir extra kul att se hur de hanterar det. Jag har inte kommit så långt in i serien än men jag tycker absolut att ni ska se den om ni inte redan gjort det! 
 
 
Klicka på min kategori tips och bläddra ner för att komma till mina tidigare serietips. Finns ytliggare 13 rekommenderade serier där!

I was born sick but I love it

| Vardag
Bilder lånade från pinterest. 
 
Kollade på luciatåg i skolan igår, drog därifrån en stund senare. Jag och Lisa åkte hem till mig, lagade lunch och någon timme senare skjutsade jag hem henne. På kvällen åkte jag, Hanna, Annie och Fanny hem till David för middag. Lite senare kom Alex och Gustav så vi förade med de innan vi drog vidare till Marquise. Kom hem vid 4 någon gång. Idag har jag jobbat på julmarknaden, vilket har varit sjukt jobbigt. Har varit mer bakis än vad jag någonsin brukar vara, det gick över efter några timmar. Hade planer på utgång idag också men är alldeles för trött för det. Ska dricka lite te och kolla något serie avsnitt innan jag går och lägger mig. Kramis

We will never have a change of mind, we belong together

| Vardag
Hej kompisar! Drog till skolan idag men gick hem efter första lektionen. Är jätte förkyld och idag kände jag mig helt tom på energi så valde att gå hem istället för att försöka bli frisk. Vid halv 6 tog jag mig ute igen eftersom jag lovat Lisa att följa med på hockey match. Så vi tog en öl, gick på matchen och sen fick vi skjuts hem. Nu sitter jag och äter risgrynsgröt och dricka te. Imorgon är det lucia firande i skolan sen utgång. Kramis

My father told me when I was just a child, there are nights that never die

| Vardag
 
 
Idag fick vi sluta tidigare igen. Drog hem och pluggade inför matteprovet nästa vecka, har kollat på ett avsnitt av Nashville, hämtat ut paket på posten och bara tagit det lugnt hemma. Om 20 min börjar Paradise hotel så det ska jag kolla på innan jag går och lägger mig. Hoppas alla haft en grym onsdag! ♥

Look at that face, you look like my next mistake

| Vardag
Ber om ursäkt för bristen på inlägg igår, men jag orkade inte. Stannade kvar efter skolan med UF företaget och gjorde en uppgift sen drog jag och tränade. När jag gick därifrån började jag känna mig illamående och hade extremt ont i huvudet. Ont i halsen och hosta har jag fått också, spenderade resten av gårdagen i soffan. Har varit i skolan idag, fick gå hem tidigare och har sedan dess sovit och kollat på film. Hörs sen, kram

Min önskelista 2014

| Inspiration, Vardag
 
Untitled #40
 
 
Här är en del av min önskelista för i år. Lite svårt att hitta rätt bilder, vill till exempel få påslakan men inte just de på bilden. Vad önskar ni er i år? 
 
Har jobbat mellan 10-18 idag också. Åkte direkt hem, duschade och åt middag. Har bara tagit det lugnt sen jag kom hem, kollat på serier, pratat i telefon och så. Börjar inte förrän halv 11 imorgon, men är rastlös och orkar inte kolla på några fler serie avsnitt så ska nog gå och lägga mig istället. Måste läsa lite i min svenska bok först. Hoppas alla haft en jätte bra andra advent ♥

I will destroy you in the most beautiful way possible. And when I leave, you will finally understand why storms are named after people

| Vardag
Bilder tagna från min tumblr - amandalindstrand.tumblr.com
 
Hola amigos. Var i Nacka forum med mamma igår, köpte lite julklappar och kollade runt. Åkte hem igen, fixade mig och mötte Fanny. Vi drog till Hellströms, drack någon öl och sen vidare till Lion bar. Mötte brudarna efteråt och vi gick till Marquise. Kom hem vid 3 tiden. Idag har jag jobbat på julmarknaden från 10-18. Åkte då hem, duschade, åt middag och bakade. Sen gick jag till Hanna där hon och Elin var. Kom precis hem därifrån, ska kolla lite på gårdagens Idol innan jag går och lägger mig. Är så sjukt trött fast jag helst skulle vilja dra ut ikväll också. Hoppas alla har/får en grym lördagskväll! ♥

When you get older, your wild life will live for younger days

| Vardag
Igår åkte jag tillbaka till Solna för att hämta de trycka väskorna som vi lämnade där dagen innan. Efter det var det dags att börja förbereda inför julmässa/öppet hus som skulle äga rum samma dag. Vi stod i arenan med vår monter och försökte sälja vår produkt från klockan 12-19.30. Det var trevligt och en bra erfarenhet men lite segt eftersom det inte var såå jätte mycket folk. Gick och la mig tidigt igår, var så himla trött. Idag börjar jag halv 9 och slutar halv 12 som vanligt, ska åka direkt hem och plugga efter det. Puss&Kram
 
Äntligen är våra väskor färdiga. De är gjorda i syfte för att stöda cancer sjuka barn. För mer information klicka er in på vår instagram - barandehjalpuf eller vår facebook - facebook.com/barandehjalpuf. 

We're only getting older baby, and I've been thinking about it lately

| Vardag
Igår åkte jag hem efter skolan, tog det bara lugnt och kollade på serier. På kvällen gick jag och mamma ut på en powerwalk innan Paradise hotel börjar. Idag gick jag upp med tuppen, redan vid 6. Jag och mitt UF företag skulle till Solna där ett tryckeri ligger för att lämna våra väskor. Slutade lite tidigare idag i skolan, träffade Hanna då. Vi har umgåtts, lagat middag tillsammans och solat. Nu ska jag kolla klart på Paradise hotel innan jag går och lägger mig, är så himla trött. Puss&Kram

Bekännelser

| Bekännelser
När jag var liten älskade jag att bada och gjorde det så ofta jag kunde, nu tycker jag att det är extremt långtråkigt. 
Jag tycker att det är äckligt att doppa håret under vattnet i en pool.
Jag tycker att sms där det bara står "okej" på är onödiga och därför skickar jag oftast inte såna själv, det kan tyvärr tolkas som att jag inte sett smset personen skickat innan. 
Jag är bra på ämnet svenska men suger på särskrivningar. 
Jag hatar frukost men äter det ändå annars blir jag svin hungrig men klarar bara av en viss typ av frukost i olika perioder. Ibland äter jag bara kvarg, ibland bara limpor med salami, ibland bara ägg och bacon och ibland bara smoothies. 
Jag har alltid minst 2-3 öppna sidor på internet. 

It hurts, but I remember every scar. I've learned but living is the hardest part

| Porträtt, Vardag
Idag fick vi ha vår första lektion hemifrån och kom därför till skolan vid 1 idag. Slutade vid 2 och då åkte jag till stan och träffade Filippa. Vi gick runt på stan, köpte lite julklappar och så. Vid 18 befann vi oss på julmarknaden igen, mötte upp alla som jobbar där och sen gick vi till en resturang i närheten. Där hade vi bokat hela undervåningen för en middag tillsammans, kom alldeles nyligen hem. Ska dricka en kopp te nu och kolla på Breaking Bad innan Paradise hotel börjar. Puss&Kram