Första advent ♥

| New in, Vardag
New in. 
 
Hej kompisar! Jag tänkte berätta lite om veckan som gått efter jag senast berättade om vad jag gjorde i tisdags. I onsdags åkte jag och Filippa in till stan, köpte en present till Emelie och sen åt vi middag på hennes jobb. Åkte hem senare på kvällen och bara tog det lugnt i soffan och kollade på serie. 
 
I torsdags kom Daniel till mig efter jobbet. Vi åkte till Skärholmens centrum, köpte en skjorta åt honom och käkade på Jensens. På kvällen sen kollade vi på Supernatural innan vi gick och la oss. I fredags stannade jag hemma från jobbet, tog en sovmorgon och vid ett åkte jag, Filippa och Emelie till Farsta centrum. Kollade runt lite, åkte sen hem och vid 18-tiden igen var det dags för middag/krök hos Emelie för att fira att hon fyllt år. Vi drog ett helt gäng till Collesseum senare på kvällen. Det var en jätte rolig kväll som dock slutade alldeles för tidigt på grund av att jag jobbade igår. 
 
Så både igår och idag har jag och Hanna jobbat på julmarknaden. Igår på kvällen kollade jag och Daniel på Idol och något serieavsnitt hemma hos honom innan vi åkte till mig och sov där. Idag efter jobbet åkte jag, Hanna och Annie hem till mig och åt middag tillsammans. Tänkte gå och lägga mig så småningom, är väldigt trött. Puss&Kram

Recept på ost&skinkpaj

| Recept
 
Receptet kommer från Fannys blogg som ni hittar här!
 
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
 
Blanda ihop ingredienserna i en plastpåse för att enklast knåda smöret.
Bred ut degen i en form och låt den sedan stå i kylen i 30 minuter.
Gräddda skalet i ugnen i 10 minuter på 250 grader. 
 
Ingredienser: 
Rökt skinka
3 dl riven ost
3 ägg
3 dl mjölk
Salt och peppar
 
Skär skinkan i strimlor efter hur mycket skinka du vill ha.
Lägg i formen tillsammans med osten.
Blanda sedan ägg, mjölk och kryddor och häll över innehållet.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 
 
 
Serveras tillsammans med sallad och bröd. 
 
Tips
- Jag använde mig utav serranoskinka istället för rökt på grund av att vår var slut hemma, fungerade minst lika bra men strimla de ordentligt. 
- Var försiktig med saltet om du använder serranoskinka eftersom den är ganska salt i sig. 

I might never be the one you take home to mother and I might never be the one who brings you flowers but I can be the one tonight

| Vardag
Hej kompisar! Tänkte börja med att prata lite om helgen. I fredags åkte jag, Daniel, Tisse och Ribben till Mall of Scandinavia. Vi tittade runt lite och åt middag. Åkte snabbt förbi Daniel och bytte bil, sen åkte vi till Tele 2 Arena. Där spelade vi minigolf och tog en öl. Vi mötte upp Hanna och Dennis en stund och umgicks innan jag och Daniel åkte hem. 
 
I lördags var det dags för mig och Hanna att börja jobba på Gamla stans julmarknad. För er som följt min blogg en längre tid vet att jag har jobbat där de senaste 3 åren och i år blir mitt fjärde år. Så där kommer vi stå varje lördag och söndag fram till jul. Vi jobbade 11-18 och på lördagskvällen hade jag, Annie, Hanna, Tisse, Daniel och Ribben tacokväll hemma hos Ribben. Det var super mysigt, krökade lite innan vi drog till Klubb Göta. 
 
I söndags jobbade vi återigen 11-18. Daniel kom till mig senare på kvällen, vi kollade på Idol och Supernatural innan vi gick och la oss. Igår morse var vi och böt till vinterdäck på min bil. Jobbade sedan till två, åkte till Farsta centrum vid tre med Filippa och Emelie. Kollade i butiker och köpte lite vin, sen åkte vi hem till mig. Lagade mat och umgicks. 
 
Idag har jag varit ledig. Tog en lång skön sovmorgon, lagade pannkakor till frukost/lunch och tvättade. Mötte My inne i stan strax före 4. Vi har köpt julklappar och ätit middag på Vapiano. Nu har jag precis kommit hem och tänkte kolla lite på serier innan Paradise hotel börjar. Puss&Kram

If only I had known the things I know today when you were still mine

| Inspiration, Vardag
Untitled #49
I måndags tog jag det bara lugnt efter jobbet. Köpte hem pizza till middag och sen somnade jag i soffan i väntan på Paradise hotel. I tisdags hämtade Daniel mig efter jobbet, vi köpte med mat till middag och sen åkte vi hem till honom. Kollade på serie och sen sov vi hemma hos mig. Igår var jag hemma från jobbet, sov ut och sen vid fyra mötte jag Emelie på hennes jobb. Vi gick runt i stan och sen åt vi middag på Pizza hut. Åkte till Söder efteråt och tog några öl på Neverland. 
 
Idag fyller finaste Emelie 20 år och Jouni 50 så grattis till er! Hoppas er dag har varit bäst. Började jobba vid åtta imorse, åkte vid elva till Vaxholm fram och tillbaka för att hjälpa pappa som skulle lämna sin bil där så tog vi min tillbaka. Vid 2 var jag på Ungdomsmottagningen en snabbis med Emelie och Filippa. Jag och Emelie mötte lite senare upp Höglund och gick till Jensens. Stannade bara en snabbis innan jag åkte hem och sen tog bilen till mormor. Där åt jag och syster middag innan jag senare på kvällen träffade Hanna och Annie ute en stund. Tänkte dega lite i soffan nu innan jag går och lägger mig. Puss&Kram

Filmbetyg

| Filmbetyg
 
4/5 hjärtan
George och Linda är ett utarbetat och stressat Manhattan-par. När George förlorar jobbet på grund av nedskärningar finns endast en utväg för dem: att flytta in hos Georges hemske bror i Atlanta. På vägen dit råkar de hamna i Elysium, ett idylliskt samhälle befolkat av ett antal färgstarka karaktärer med ett lite annorlunda sätt att se på saker och ting. Pengar? Kan inte köpa lycka. Karriär? Vem behöver det? Kläder? Bara om du vill.
 
Tryck här för att se trailern. 
 
Alltså hur härlig är inte Jennifer Aniston? Tyckte filmen var lite halvskum samtidigt som den var rolig. Det hände mycket hela tiden vilket jag tycker om. Kan ni fatta vad sjukt om man skulle hamna i en situation som de gjorde? Det fanns väldigt många roliga scener men kommer tyvärr inte på någon specifik just nu. Men ge filmen lite tålamod, den är tyvärr lite seg i början. 
 Bild lånad från google. 

Ended up on a crossroad, try to figure out which way to go and it's like you're stuck on a treadmill

| Vardag
Först en tyst minut för Paris och alla andra länder som drabbats av hat och fientlighet. Vila i frid ♥
När jag och Daniel ska ta bilder :') <3 
 
Hej kompisar! I onsdags var jag och fikade med Fanny och Filippa på Café Kladdkakan i Gamla stan. Fanny hade med sig sin lilla nyfödda Minea så det var super mysigt. Jag och Filippa gick sen och kollade lite kläder innan vi åkte hem. Handlade mat med pappa och Karro och sen bakade vi bullar och bröd på kvällen. 
 
I torsdags var jag och Cecilia i Farsta centrum och fikade, skönt att prata av sig lite. Mötte sedan upp pappa och Karro på en indisk resturang och senare på kvällen åkte vi till mamma och umgicks en stund. Daniel hämtade mig, vi åkte hem till pappa och tog det lugnt resten av kvällen. 
 
I fredags möttes jag och Fanny upp vid åtta-nio tiden. Gick till Neverland och efter en stund kom även Daniel och Ribben. Robin kom efter en stund och vi förade där ett tag innan vi drog till Klubb Göta. Det var en rolig kväll med ännu fler vänner som dök upp senare. 
 
Jag och Daniel sov hos mig och i lördags var vi på Cirkus på Djurgården med Tessan, Kalle och Tessans mamma och såg på Partaj. Det var meningen att pappa skulle följa med men han var tvungen att stanna hemma på grund av sjuk. Efter åkte jag och Daniel till Söder och åt på resturang. Vi sa hejdå efter det och jag drog till Hellströms där jag mötte upp en massa från min förra klass. Vi hade en liten reunion så det var roligt. Drog till Amba efteråt men stannade inte speciellt länge för jag var så himla trött och otaggad. 
 
Idag har jag och pappa legat i varsin soffa och kollat på Idol. Håller just nu på att tvätta och laga mat, ska testa göra hemmagjord ost&skinkpaj. Hoppas alla haft en grym helg! Puss&Kram

Recept på nutellabullar

| Recept
Här är ett recept på nutellabullar som jag hittade på Vardagsmat a la Jess som jag testade på idag. Receptet räcker till cirka 40 bullar.
 
Ingredienser:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g torrjäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
13 dl mjöl
1 tsk kardemumma
 
Fyllning:
1 liten burk nutella
Flytande margarin 
 
Gör så här:
Smält smöret tillsammans med mjölken tills det når fingervärme.
Blanda samman mjöl, torrjäst, kardemumma och socker i en stor bunke. 
Tillsätt smör/socker vätskan och knåda till en smidig deg. 
Låt degen jäsa under en handduk i 30 min. 
 
Knåda degen på en lätt mjölad bänk. Dela sedan degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka. 
Rör samman nutella och lite margarin. 
Bred ut fyllningen i ett jämt lager på varje del. 
Rulla ihop degen och skär cirka 2-3 cm breda bitar av varje rulle. 
Ställ bitarna i pappersformar.
Låt bullarna jäsa under handduk i ca 30 min till. 
 
När det är ca 10 min kvar på jäsningen kan du sätta på ugnen på 250 grader. 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö sedan på pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen i ungefär 7-8 min tills de får en fin färg. 
 
 
Receptet kommer härifrån

I hope you know that you are not alone in that hell

| New in, Vardag
New in. 
 
Jag har haft en fantastisk helg nere i Örebro med min pojkvän och kära vänner. I lördags gick vi lite på stan, åt lunch på Jensens och sen gick vi tillbaka till hotellet och vilade. På kvällen sen kom vi iväg väldigt sent fast planen var så tidigt som möjligt. Åt middag på Tacobar och sen hann vi föra i ungefär en timme innan vi var tvungna att befinna oss på Strömpis. Klubbarna stänger 2 i Örebro så vi efterfestade lite på ett av våra hotellrum. I söndags checkade vi ut vid 13-tiden, åt lunch och sen började vi åka hem till Stockholm. 
 
Kom hem vid 18-19 och låg resten av kvällen och kollade på serier. Idag har jag jobbat, gjort ett nytt pass och kollat i affärer med mamma. Vi har precis kommit hem så nu ska jag laga middag. Puss&Kram

I was made for loving you even though we may be hopeless hearts just passing through

| Vardag
Hej kompisar! I måndags gick jag tidigare från jobbet för att åka till Ikea med mamma och mormor. Det var jätte trevligt och mysigt. I tisdags var jag och Hanna på Kilroy för att prata lite mer om vår Asien resa som nu är bokad och betald.
 
I onsdags möttes jag och Emelie i centrum, vi gick till Filippa. Åt middag, umgicks och kollade på film. Danne hämtade mig senare på kvällen, åkte hem till mig och kollade Paradise hotel. Sen gick vi och la oss. I torsdags var jag ledig så tog en lång, skön sovmorgon. Gick sen till Hanna, somnade i hennes soffa, bakade och kollade på tv. Danne hämtade mig och vi åkte hem till honom, åt middag med hans föräldrar och sen satt vi bara och pratade. Vi sov hemma hos mig sen. 
 
Igår hämtade jag och Hanna Annie när hon slutat och sen åkte vi ner till Örebro. Här mötte vi upp Danne, Ribben och Tisse så igår var vi på lite olika barer och så. Just nu ligger vi på hotellrummet och ska strax gå ner till stan. Ikväll blir det utgång och imorgon åker vi hem igen. Puss&Kram 
 

Filmbetyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Billy “The Great” Hope är regerande mästare i lätt tungvikt, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om. Men en dag inträffar en tragisk händelse som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick tar på sig att få honom på rätt köl igen. Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare.
 
 
Först tar vi en tyst minut för hur snygg Jake Gyllenhaal är.
Jag såg den här filmen när den gick på bio och den var så jäkla grym. Från att gå från ingenting, nå toppen och sen hamna på botten igen. Det måste verkligen vara en sjuk känsla. Halva filmen ville jag helst bara lägga mig ned och gråta. Det gjorde ont i hjärtat på grund av hur jobbigt och sorgligt allt var. När man hamnar i en sån där situtation som Billy gjorde finns det nog inget viktigare än att fokusera på vad man har kvar och på det som fortfarande ger en ljus i livet, i det här fallet Billys dotter. En sån sjukt bra film som förtjänar all beröm i världen.
 Bild lånad från google.

I'll take every single piece of the blame if you want me to but you know that there's no innocent one in this game for two

| Vardag
Hej alla fina! Först vill jag börja med att säga att jag hoppas alla har haft en grym Allhelgonna helg. I onsdags gick jag hem till My och Filippa efter jobbet. Vi lagade mat, hjälpte My att packa och sen åt vi ost, kex och vindruvor framför Paradise hotel. 
 
I torsdags var jag ute med jobbet och käkade på Jolo i Odenplan och spelade biljard. Det var jätte kul. Det är verkligen en helt annan sak att umgås med de man arbetar med utanför arbetsplatsen.
 
I fredags var jag och Emelie inne i stan, fikade och kollade i affärer. Mötte upp Hanna en snabbis och sen åkte jag hem. Jag, syster, mamma, mormor och Jouni åt på resturang J i Nacka sen på kvällen. Det var min och systers födelsedagspresent till mormor och Jouni. Det var super mysigt och efter det kom Daniel hem till mig. Vi låg i sängen och tog det lugnt och pratade resten av kvällen. 
 
Igår på självaste Halloween gick jag och Emelie till Skogskyrkogården och tände ljus. På kvällen sen hade familjen anordnat en fest/middag så det kom en massa gäster vid 18-tiden. Vi åt god mat och umgicks. Strax före tio drog jag till Hanna, förade och sen skjutsade Max in oss till stan. Vi var på Göta resten av kvällen så det var kul. Hängde med Danne, Waaler och Robin. Sov sedan hos Hanna med Danne.
 
Idag har vi bara legat i soffan och degat, ätit mat, kollat på film och tagit det lugnt. Nu ska jag sätta på ett serieavsnitt. Puss&Kram