Tagga valborg

| Vardag
Valborg idag! Jag, Filippa, Cecilia, Lisa, My och Filip befinner oss hemma hos Filippa. Vi har precis ätit en god middag, kött med pommes och bearnaisesås. Nu håller vi på att fixa oss för kvällen. Jag hoppas ni alla får en riktigt lyckad kväll så hörs vi imorgon! 

by amanda

| Vardag
Hola amigos. Jag var och gymmade idag efter skolan med Filippa och Rikard. Jag åkte hem efteråt, kollade lite på en serie och sen mötte jag Filippa igen. Nu sitter jag återigen framför datorn och glor, men ska snart äta middag och efter det blir det att kolla på 90210. Har ni några planer inför valborg imorgon? :)

by amanda

| Vardag
Bilder tagna från min tumblr amandalindstrand.tumblr.com
 
Jag gick upp klockan 8 imorse också, skulle spela en bowling match klockan 10. Men man måste ju vara där 40 minuter innan matchen börjar. Efter vi hade spelat klart stannade vi kvar och kollade på herr laget när de kvalade. Jag blev sen hem skjutsad av Max, gick och handlade med mamma och sedan dess har jag bara suttit framför datorn och kollat på 90210 och pluggat lite spanska. Nu ska jag snart gå och lägga mig, börjar få huvudvärk och är rastlös så det är lika bra. Puss&Kram

Film betyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Entreprenörerna Ben, en god och fridfull buddist, och hans bäste vän Chon, före detta Navy SEAL och legosoldat, driver ett framgångsrikt företag i den lukrativa jordbruksindustrin – deras marijuana är bland den främsta som odlats fram. Gemensamt har de också kärleken till den otroligt vackra Ophelia. Livet är idylliskt i deras lilla stad i södra Kalifornien – fram till dess att den mexikanska Baja-kartellen bestämmer sig för att flytta in och samtidigt kräva att trion ingår ett partnerskap med dem.
 
Tryck här för att se trailern.
 
När Gossip Girl serien tog slut, som för övrigt var ganska länge sedan bestämde jag mig för att kolla upp vilka fler filmer Blake Lively är med i. Jag hittade den här filmen som är väldigt bra. Jag älskar att de har kombinerat action med romantik. Den är väldigt spännande. Även i sina "värsta dagar" är Blake/Ophelia vacker. Vissa saker i filmen är hemska men det är också bra. Jag gillar scenen när O och Elena (ledaren för kartellen) spenderar tid med varandra, det är då man får se att Elena faktiskt har känslor. Grymt bra och se värd film!
Bild lånad från google

by amanda

| Vardag
Igår kväll var jag och fikade på Espresso house, Stureplan med Filippa, My, Tess och Sofia. Det var super mysigt. Filippa skulle sova hemma hos mig så efter det åkte vi hem och kollade på film. Imorse gick vi upp vid 8. Vi skulle på Top Model eventet på Munchenbryggeriet klockan 10. Det var trevligt och så där men det var lite för mycket folk och för långa köer. Vi drog därifrån ganska tidigt. Vi gick till rea försäljningen av D.M Retro, vi köade i 2,5 timmar och jag hittade inte ens något som var värt att betala för. Det sög, nu är jag hemma och ska spendera kvällen framför 90210 med Ben&Jerry's glass. Jag är så trött och utmattad så det blir toppen. Puss&Kram
 
Några bilder från idag.

by amanda

| Vardag
Hej vänner. Imorse hade vi den sista delen i svenska nationella, skriv delen. Jag blev klar strax efter 9 så då slutade jag. Jag, Lisa och My satt kvar i skolan i några timmar eftersom vi skulle möta Victoria klockan 12 och luncha. Vi åt på Jensens böfhus, det var riktigt trevligt. Efter det åkte jag och gymmade, duschade och sen mötte jag Cecilia. Vi åkte till bowling träningen och jag har nyligen kommit hem därifrån. Nu ska jag plugga lite spanska. Kramis

People will always talk, so let's give them something to talk about

| Djupt

Grattis bloggen 5 år!

| Vardag
Idag har jag haft min blogg i 5 år. 5 år! Det är helt otroligt. Så sjukt länge och tiden går så himla fort. Jag gillar verkligen min blogg och att blogga. Jag spenderar flera timmar framför bloggen varje dag. Även om det inte alltid kommer upp några inlägg så har jag varit inne på bloggen och kollat kommentarer och sånt. Min blogg för mig är som en dagbok. Det är här jag berättar hur jag mår, vad jag gör, vilka jag umgås med och vad jag tycker. Det är hit jag kommer vända mig när jag i äldre dagar vill veta hur jag mådde och vad jag gjorde som tonåring. Jag ångrar inte för en sekund att jag skaffade mig en blogg den 24 April 2008. Alla borde ha en blogg, även om ni inte får många läsare, några kommentarer o.s.v - blogga för din egen skull. Jag vill sluta med att säga - grattis bloggen på din 5 års dag!

by amanda

| Natur
Foto&Redigering: Jag Kamera: Canon EOS 600D
 
Lång dag i skolan idag, och trots allt fick vi sluta en timme tidigare än det står på schemat. Jag åkte till stan med My efteråt, kollade i lite butiker och sen mötte jag Julia, Annie och Sigge. Vi avbokade vår resa till Rhodos, och för att inte förvirra er så ska jag fortfarande till Rhodos med My, Lisa och Victoria. Jag hade bara två bokningar dit med olika personer men bara en av resorna blir av. Nu är jag hemma och ska snart springa bort till thaien för att hämta min och mammas mat. Ha en bra kväll ♥

Film betyg

| Filmbetyg
3/5 hjärtan
Scary movie 1 - Filmen börjar med att en vacker high school-elev mördas och sedan upptäcker en grupp missanpassade tonåringar, alla givetvis spelade av 20- till 30-åringar, att de har en mördare ibland dem. Hjältinnan Cindy Campbell och hennes gäng med korkskallar måste göra allt för att skydda sig från mordgalningen, men också från den påfrestande reportern Gail Hailstrom som inte vill lämna dem ifred.
 
Scary movie 2 - Cindy, Ray, Shorty och Brenda är på college och de försöker glömma vad som hände under förra årets Halloween. Men när den ondskefulle professor Oldman föreslår att de ska undersöka det så kallade Hell House flyter snart blod, spyor och var i stora mängder. Huset är fullt av dystra hemligheter och vännerna tar itu med att avslöja dem. Oavsett hur skvättande och ofräsch de är.
 
Scary movie 3 - I den tredje delen av Scary Movie-serien måste Cindy undersöka mystiska fältcirklar och videoband och även hjälpa presidenten med att förhindra en utomjordisk invasion.
 
För att se trailers, tryck här - 1, 2 & 3
 
Eftersom de här filmerna hör ihop och jag såg de allihopa under samma vecka tänkte jag att de får vara i samma inlägg. Det känns lite för jobbigt att skriva de i olika inlägg. Jag tycker i alla fall att filmerna är ganska roliga men samtidigt konstiga. Jag satt där och ba "eeeeh", haha men de hade ändå en bra humor i sig. Lite läskiga är det ibland men man påminns ständigt om att det är på skämt. Det är kul att de relaterar till andra skräckfilmer som man känner igen. Det är även kul att ha sett scary movie filmerna, för de är absolut inte dåliga men de är absolut inte på topp tio listan heller :)
Bild lånad från google

by amanda

| Vardag
Igår träffade jag Lisa och My inne i stan. Vi åkte till Djurgården och tog en fika på en uteservering. Det var jätte mysigt men det blåste lite kallt. På kvällen träffade jag Filippa och Elin, vi stötte på Annie, Julia, Olivia, Emelie och Wallander. Vi satt med de en stund och sen gick vi till Bagis för att träffa Fanny och några. Det var svin kallt och ganska tråkigt så jag gick hem vid halv 12. 
 
Nu är jag precis hem kommen från en bowling match i Brandbergens centrum. För att vara mig fick jag helt okej resultat men det var riktigt svåra banor så det tog en hel serie innan jag med hjälp hittade var jag skulle stå och vilken pil jag skulle sikta på. Men jag ska inte klaga. Nu ska jag sysselsätta mig med Ben&Jerry's och 90210. Puss&Kram

by amanda

| Vardag
Igår träffade jag Sofia direkt efter skolan, vi gick runt lite i stan och tog en fika på Waynes coffee. Det var jätte kul att få träffa henne igen, det var ju ett tag sedan. Sen åkte jag hem och bestämde mig för att bara vara ensam hemma hela kvällen och ta det lugnt. Jag hamnade framför soffan med 112 aina och serien 90210 på tvn. 
 
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Det är otroligt härligt väder så jag ska ta mig ut och träffa någon trevlig människa. Vi hörs mer senare. Ha en underbar dag!

Svar på tal

| Svar på tal
Emilia: Var brukar du kolla på filmer? Hyr du, kollar du online eller laddar du ner? Kan du säga vad sidan heter isåfall? :) och hur hittar du filmer? Du har alltid så bra filmtips på filmer man inte sett!
Svar: Jag brukar kolla på mina filmer på swefilmer.com, ibland laddar jag ner från tankafetast.com. Jag har även Netflix men tycker inte alls att den sidan är bra. Jag vet inte riktigt hur jag hittar filmerna men jag blir alltid tipsad här på bloggen och av mina vänner om filmer som jag borde se. Vad roligt att du gillar mina filmtips! Kram

by amanda

| Natur
Vi åkte och köpte en ny fjärrutlösare till mig igår! Idag hade vi prov i företagsekonomi som gick bra. Vi fick sluta tidigare så jag åkte och tränade med Filippa, träffade även Rikard där. Efter det skjutsade pappa mig till hallen så jag kunde hämta mitt klot. Bowling träningen idag är inställd tyvärr. Men det är samtidigt bra för nu kan jag bänka mig framför andra säsongen av 90210. Puss&Kram

by amanda

| Vardag
Det är så himla fint och varmt väder idag. Det är otroligt skönt. Jag slutade halv 2 idag och nu är jag hemma och försöker få tag i pappa. Jag måste ju verkligen köpa en ny fjärrutlösare och vi behöver besikta vår bil så jag kan börja övningsköra någon gång. Bio vill jag gå på också, har 180 kr kvar från att bli guldmedlem. Jag hoppas han svarar snart! Ha en fortsatt bra dag ♥

Film betyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Molly är en vass, street-smart och tuff privatdetektiv som arbetar åt hennes pappa tills han får sitt jobb tillbaka. När Molly får ett jobberbjudande från FBI så måste hon gå undercover för att rädda en före detta gangsters dotter. Molly tvingas då att förändra sin personlighet till en icke-vulgär, sofistikerad college student.
 
 
Den här filmen var riktigt bra. Jag gillar verkligen Miley Cyrus och alla filmer hon varit med i är grymt bra. The last song och LOL är ett sånt exempel. Hon är så snygg, varför rakade hon bort sitt hår?! Det var i alla fall en film helt i min smak. Hon var så himla rolig i filmen och det var roligt att se hur mycket hon försökte spela blåst för att passa in på skolan. Jag älskar scenen på festen på natten när hon står och pratar med Nicholas och en kille bakom henne står och dansar, när han inte slutar slår hon till honom två gånger så han ramlar och sen låtsas som om inget har hänt. Hahah ni kan se den scenen i trailern på 01.30 :)
Bild lånad från google

by amanda

| Vardag
Hej vänner. Idag hade vi muntliga nationella i engelska, det gick ganska bra och vi blev klara strax efter 9. Pågrund av hål timme och så vidare behöver inte jag vara tillbaka i skolan fören vid 14. Så jag har varit hemma i ett några timmar nu, ätit och kollat på serien 90210. Jag började kolla i helgen och den är verkligen super bra! Efter skolan ska jag stanna kvar och plugga med Caroline och Sara. Btw så har jag tappat bort min fjärrutlösare så tills jag har köpt en ny finns det risk för brist på nya bilder. Puss&Kram

Veckans blogg vinnaren - ingen ny omgång

| Tävling
Vinnaren av veckans blogg hittar ni här! Gratulerar, du kan nu se en bild på din header i min meny.
 
Nu blir det ingen mer omgång, inte än på ett tag. Jag orkar inte hålla på med det och jag har alldeles för mycket i skolan. Men så småningom kommer jag att sätta igång igen. Kramis 

by amanda

| Natur
Förlåt för att jag inte skrev något igår men jag kände inte för det. Jag tog det lugnt hemma hela dagen framför filmer och serier, vid 18 tiden åkte jag till Cecilias jobb. När hon slutat handlade vi mat och sen gick vi hem till henne. Vi lagade potatis gratäng med kött och bearnaisesås, till efterätt smälte vi choklad och åt med mango, banan och jordgubbar. Vi kollade på filmer, spelade kort och hade en riktigt mysig kväll. Jag sov hemma hos henne. Imorse, eller vid halv 12 spelade jag bowling match. Första serien gick bra men de andra sög. Nu är jag hemma och ska strax möta min älskade Ulrika som är i Stockholm. Ha en fortsatt bra dag ♥

by amanda

| Vardag
Anmäl dig till veckans blogg här!
 
Talet idag gick helt okej, jag sa fel några gånger och blev självklart både nervös och röd som en brandbil i ansiktet men det löste sig och det är så skönt att ha det gjort! Nu är det äntligen fredag och en ny helg. Sommarlovet närmar sig med storm och snart står jag och tjejerna på stranden i Rhodos. Ja det stämmer, jag, Lisa, My och Victoria betalade vår handpenning idag. Nu hoppas jag verkligen att det blir av och att ingen ångrar sig. Jag ska snart glida till affären med Lisa för att sedan spendera fredags kvällen hemma hos henne med en massa filmer. Hoppas ni får en bra kväll ♥
Bilder tagna från min egna tumblr, amandalindstrand.tumblr.com 

by amanda

| Vardag
Hola amigos. Jag slutade skolan kvart över 1 idag, satt kvar och pluggade en stund med Carro och Sara. Sen mötte jag Filip, åkte till Ringen och köote lite små saker och så kom Cecilia. Vi åkte till bowling träningen och efter det hämtade mamma oss. Jag har och ska spendera min kväll med att plugga inför nationella talet i svenska som jag ska hålla imorgon. Jag hoppas verkligen att det går bra och att jag inte blir allt för nervös. Önska mig lycka till!

A jealous woman does better research than FBI

| Djupt
 

Tips på klänningar

| tips
Jag har satt ihop ett collage med lite snygga klänningar till er som har bal, skolavslutning och student snart.
Alla klänningar kommer från nelly.com :)
 

by amanda

| Vardag
Hej vänner! Idag hade jag inga lektioner, så jag kom till skolan vid halv 10 helt i onödan. Jag var tvungen att stanna kvar hela dagen i alla fall pågrund av utvecklings samtal klockan 3. Efter det åkte jag, My och Lisa till stan för att träffa Victoria. Vi tog en fika och pratade om Rhodos. Sen åkte jag hem, pluggade till talet i svenska och nu ska jag snart lägga mig i sängen för att välkomna John Blund. Puss&Kram

Film betyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan

Efter att jorden invaderats och människorna tagits över av utomjordiska själar möter vi Vandraren som tagit Melanies kropp i besittning. Men Melanie kämpar emot och Vandraren tvingas uppleva hennes känslor, drömmar och minnen av den stora kärleken.

Tryck här för att se trailern.

Jag har läst den här boken två gånger, den heter Genom dina ögon på svenska. Jag tycker att den är sjukt jävla bra, jag älskar den verkligen. Jag blev överlycklig när jag såg att The host skulle komma på film. Jag trodde att filmen skulle göra mig besviken eftersom böckerna brukar vara så mycket bättre. Men filmen var bäst. Självklart hade de inte med alla detaljer, men det kan man ju inte ha. Ian och Jared var rikigt snygga, jag blev dock besviken på Melanie och Wanda. De lät mycket snyggare i boken. Grottan de bodde i var jätte cool, hela deras värld och medicin framför allt var häftig. De lever ett väldigt speciellt, harmoniskt liv. En se värd film till 110 %

Bilder lånade från we<3it

Veckans blogg + vinnaren

| Tävling
Vinnaren av veckans blogg hittar ni här! Gratulerar, du kan nu se en bild på din header i min meny.
 
För er andra har ni nu en ny chans.
Du får endast anmäla dig en gång, inget spam. Vinnaren kommer att få en bild på sin header i min meny under en vecka.
 
Andra kommentarer hänvisas till inlägget nedanför!

by amanda

| Vardag
Hej! Det blev ingen uppdatering igår för jag var på Ikea och i Skärholmens centrum med mamma. Vi åkte även och åt middag på min systers jobb. Sen blev jag skjutsad till pappa igen och då kom Annie och Elin. Vi kollade på film och tog det lugnt bara. Idag gick jag upp tidigt, det var bowling match som gick helt okej. Jag har sedan dess och ska fortsätta med att plugga resten av dagen. Risk för att veckans blogg får avslutas imorgon istället. Imorgon är det skolan som gäller igen, men det känns bra. Jag har haft ett riktigt grymt lov och att vädret har varit så underbart har gjort allt mycket bättre. Puss&Kram
Konstig vinkel men deal with it ;)

by amanda

| New in, Vardag
Anmäl dig till veckans blogg här!
 
Halloj! Jag och Cecilia sov hos henne igår, vi hade en jätte mysig kväll tillsammans med massa filmer, godis och tjej snack. Vi åkte in till stan imorse och mötte Max för att luncha tillsammans. Sen mötte jag Hanna, jag köpte ett par jeans och så tog vi en fika. Nu har vi precis kommit hem till mig. Jag vet inte vad vi ska hitta på ikväll men hon ska antagligen sova hemma hos mig. Puss&Kram
De är militär gröna.

by amanda

| Vardag
Visst är det härligt med det fina, soliga vädret? Jag älskar det! Den här dagen har varit lugn än så länge. Jag har sett några avsnitt av Glee, duschat och ätit. Nu ska jag möta Cecilia för att åka till bowling träningen. Jag vet inte vad som händer efter träningen men vi pratade om att ha en sleep over. Ni får ha en fortsatt bra dag. Kramis

by amanda

| Vardag
Det är väldigt många som har frågat om resan som jag skrev om igår. Resan till Rhodos som jag och mina kompisar har bokat ska avbokas på grund av att allt har blivit så otroligt struligt, vissa har inte tillräckligt mycket pengar o.s.v. Så nu letar jag nya resor, med nya vänner och håller tummarna för att det blir av. 
 
Imorse gjorde jag amerikanska pannkakor till mig och Filippa. Vid 14 tiden åkte jag in till stan och träffade Cecilia, Oliver och Nicklas. Vi åkte till Sollentuna och där mötte vi David. Vi gick till en fotbollsplan där i orten någonstans, mötte en massa andra och ah. De spelade fotboll medan jag och Cecilia satt i solen och pratade. Vi drog till pizza hut efteråt och åt middag. Det blir en lugn kväll hemma idag, skulle ha pluggat men skol datorn är hos mamma. Men det löser sig. Puss&Kram

by amanda

| Vardag
Anledningen till att jag inte har bloggat något de senaste dagarna är för att kommentarerna har krånglat. Jag har inte tålamodet till det här och jag tycker att det är otroligt dåligt. Jag förstår såklart att blogg.se kämpar för att få sidan att gå runt men det krånglar lite för ofta. Jag sitter och letar runt på nya blogg portaler nu för att se om jag kan hitta någon annan som passar mig bättre. 
 
Men hej allesammans. Jag hoppas ni mår och har haft en riktigt bra påsk helg. I söndags var jag på middag hos mormor och kollade på bingo lotto på kvällen. Jag fick nämnligen en lott i mitt påsk ägg. Sen mötte jag Lisa och vi hade en mysig kväll, jag sov hemma hos henne. Igår hängde vi hela dagen, träffade Jonna, Tobias och Wille en stund. Åkte till Tyresö och hälsade på systra mi. På kvällen åkte jag till en fest på Lidingö med Carro, Sara, Felix och en massa andra som var där såklart. Det var ganska kul tills vi blev utslängda av polisen klockan 12 -.-
 
Men nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig. Idag ska jag till stan med My och Lisa, kanske Linnea också för att gå och kolla efter resor, vår resa till Rhodos som jag skrev om förut ska avbokas :( Ikväll blir det bio med Filippa och My. Filippa ska sova hemma hos mig. Hoppas ni får en bra dag ♥
 
Mina påskägg och påsk presenter, plus ett till påsk ägg hos mamma och lite pengar. Lapparna är från ägg jakten!