The truth will always haunt me, even though it set me free

| New in, Vardag
New in. 
 
Hej kompisar! Hoppas ni har haft en fin helg och en bra start på veckan! Jag har stängt hela helgen på jobbet, även idag och imorgon. Det är ganska tufft, tråkigt att jobba ensam för det gör man några timmar på kvällen men ändå rätt lugnt så man slipper stressa ihjäl sig. I fredags efter jobbet åkte jag hem och bytte om sen tillbaka till stan. Mötte upp Annie, My, Elin, hennes kompis och några fler på Baras backe. Tog något glas och sen drog vi vidare till Klubb Göta. Det var en bra och rolig kväll. I lördags åkte jag hem och tog det lugnt efter jobbet, och igår hämtade Daniel mig så sov vi hos mig. Btw, grattis på morsdag min finaste mamma. Jag älskar dig ♥ 
 
Imorse var jag på vikariatet i Frysen och skrev på avtal och deltog i måndagsmötet. Var inte där speciellt länge, åkte hem och somnade en stund sedan mötte jag My på Söder vid halv 1. Vi åt lunch på Medis kök&bar i solen så det var mysigt. Kom nyligen hem från jobbet och tänkte kolla något serieavsnitt innan jag går och lägger mig. Puss&Kram

Recept på brownies med chokladmousse

| Recept
Jag hittade ett recept på My kitchen stories som jag tänkte dela med mig av!
All cred till henne, kika in på hennes blogg för fler recept och inspiration. 
Ber om ursäkt för så ojämna, fula bitar men de var faktiskt svåra att skära haha :)
 
Ingredienser:
150 g osaltat smör
2,75 dl socker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
50 g mörk choklad
1,75 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad. Smält smöret på låg värme och häll sedan över i en bunke. Tillsätt socker, kakao, smält choklad, salt och vaniljsocker och blanda. Vispa ner ett ägg i taget. Häll sedan ner vetemjölet och blanda till en slät smet. Täck en bakform, t ex en 20x30 cm med bakplåtspapper och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Låt svalna. 
 
Ingredienser till chokladmousse:
300 g mörk choklad
5 st äggulor
5 dl vispgrädde
 
Krossade hasselnätter och jordgubbar till garnering.
 
Gör så här:
Smält chokladen i micro eller över ett vattenbad. Blanda snabbt ner ett ägg i taget i den smälta chokladen. Vispa upp grädden mjukt och häll sedan i chokladsmeten och vispa vidare till en fluffig chokladmousse. Häll moussen över den svalda brownie'n och låt stå kyld i minst 4 timmar. Garnera vid servering med krossade hasselnätter och jordgubbar. 
 
Tips
- Jag personligen tycker att det blev en väldigt mörk och mastig choklad så nästa gång kommer åtminstone jag testa ljus choklad istället för mörk. 
- Ha gott om tid på dig för alla moment tar sin egen tid och sen ska brownie'n stå kyld i ca 4 timmar innan servering. 
 
 
Receptet kommer härifrån!

We'll face the world together and never drift apart

| Vardag
Jag var på Grönan i torsdags med My, Cecilia och Josefine och såg Miriam Bryant. Hon var riktigt grym men flera låtar man inte kände igen som var lite sega så vi såg tyvärr inte hela konserten. Drack lite vid vattnet och umgicks istället. 
 
I fredags var inte alls en bra dag. Jag blev inringd tidigare för att det blivit en miss i schemat så ingen var där och öppnade i tid. Det var kaos på jobbet, jag hade ont i hela kroppen, helt utmattad och huvudet dunkade loss. Arg var jag också. Somnade i soffan när jag kom hem och låg resten av kvällen nerbäddad med en godispåse framför Greys Anatomy. 
 
När Daniel vaknat åkte jag och hämtade honom, vi åkte sen till Skärholmen för att äta lunch och titta lite. Åkte hem, kollade lite på Lost och sen gjorde vi en räkcocktail med avokado och mango till förrätt/middag. Skulle även gjort en hallonmousse men något hände med "degen" så vi fick åka och köpa färdig istället :( Daniel som hade jätte ont i magen stannade sedan hemma medan jag mötte My och Lisa för att ta något glas på Söder. Var hemma vid tolv igen.
 
I söndags följde vi med pappa och Tessan till en loppis i Farsta, när de åkte hem igen åkte vi vidare till Tantolunden för att kolla lite på Color run. På kvällen gick jag hem till Farmor för middag och Bingolotto. Sov hos mamma sen. 
 
I måndags åkte jag och Hanna till Skärholmen, köpte en jacka till henne och åt lite lunch. Började jobba 14.15 och slutade 21.15, Daniel hämtade mig och sen sov vi hos mig. Igår jobbade jag samma tid som i måndags, träffade Alicia i Globen en stund innan så det var trevligt. Vi sov hos Daniel igår så nu sitter jag hemma hos honom och äter frukost. Är ledig idag så ska förmodligen träffa Annie och Alice lite senare. Puss&Kram

Caseapp ♥

| Samarbeten
Många av er har säkert hört talas om Caseapp, vet vad det är för företag och har handlat där själva. De sysslar med skal, både färdigdesignade och så man kan designa själv. De erbjuder sin tjänst till flera sorters telefoner och till datorer. Jag har flera produkter där ifrån och blir alltid lika glad när de trillar ner i brevlådan. 
 
Om man till exempel vill designa ett iphoneskal så trycker man på "gör eget skal" när man kommit in på hemsidan. Där väljer man vilken telefon man vill göra ett skal till. När du kommit vidare kan du sedan lägga in bilder, text, färdiga motiv eller t ex ladda upp flera bilder för att göra ett collage. När du känner dig nöjd och färdig klickar du på spara och sedan kommer du till kassan. Det är smidigt, enkelt och resultatet blir riktigt snyggt!
 
Caseapp.se - missa inte! 
 
 
 
Inlägg i samarbete med Caseapp.

We're born to fly, so let's keep living 'til it all falls dow

| New in, Vardag
New in. 
 
Hej kompisar! I tisdags förra veckan var jag ledig och det var otroligt härligt väder så låg på balkongen och solade. När mamma och Daniel slutat åkte vi till Farsta centrum och tittade lite, sen va planen att sätta oss på en utservering i Tyresö och äta middag men det blev inte riktigt så, istället käkade vi tapas på en rätt nyöppnad där i Farsta. 
 
Jobbade onsdag och torsdag. Sov hos Daniel på torsdagen och på fredagen började jag två. Innan det mötte jag upp Hanna för att äta frukost tillsammans, hur mysigt som helst. Satte oss i Skrapan med islatte, yoghurt, scones och ett litet bakverk efteråt. Jobbade till 18 sedan, tog det lugnt på kvällen och kollade på serier. Hämtade Daniel vid elva någon gång och sen sov vi hos mig. I lördags jobbade jag stängning, 14.15-21.30 men drog över tiden 30 min eftersom det va min första stängning sedan min introduktion som var för drygt en månad sen. Träffade efter jobbet My för några drinkar. I söndags jobbade jag stängning igen, Daniel kom till mig sen och sov där. 
 
Igår skulle jag ha varit ledig men åkte in till jobbet halv tre för ett uppföljningssamtal om hur min första månad har gått, vad som varit mindre bra, vad jag är bättre på o.s.v. Fattades även en lucka mellan 15-18 som en tjej missat så halv fyra hoppade jag in och jobbade. Grillade hos Daniel till middag på kvällen med hans familj, super mys. Åkte och kollade på hans nya lägenhet efteråt och så.  
 
Imorse blev jag väckt av min skiftledare 04.15 som va sjuk och frågade om jag kunde hoppa in och öppna. Sagt och gjort befann jag mig på jobbet en timme senare. Fick gå hem tolv istället för strax efter två så sedan dess har jag packat upp, vikt tvätt och lite sådär. Nu ska jag lägga mig i soffan för att börja säsong tre av Grey's anatomy :)

Roliga nyheter ♥

| Vardag
Det har hänt en hel del inom jobb fronten den senaste tiden. Flera dörrar som öppnats men också ett fåtal som har stängts. Jag känner mig otroligt nöjd och taggad på vad som ska komma. Jag är så tacksam för de möjligheter jag erbjudits och jag är riktigt peppad på att påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. 
 
För det första har jag jobbat på caféet på mitt landställe under fem somrar i rad och i år är första året sedan dess som jag kommer befinna mig på ett annat jobb. Jag trivs riktigt bra där ute och hade alla dagar i veckan tackat ja till det jobbet om jag hade kunnat fortsätta jobba där efter sommaren, men nu när jag inte längre har någon skola att gå tillbaka till så känns det viktigt att istället börja på ett jobb redan nu som jag kan ha även efter sommaren.
 
Som ni vet började jag jobba på Espresso House i Cityterminalen för ungefär en månad sedan. Jag har tyckt att jobbet har varit lite för stressigt och rörigt men riktigt roligt. För några veckor sedan fick jag höra att de skulle öppna en EH i Globen, påpekade då för min dåvarande platschef att jag jätte gärna skulle vilja byta dit för att de ligger så mycket närmare mig, alltså där jag bor. Den har även bland annat bättre tider. Släppte det efteråt eftersom jag blivit placerad på Cityterminalen för att de behövde personal där och hon bad mig vänta någon månad. Men, till de roliga nyheterna så ringde en distriktchef upp mig för att hon fått höra från min kompis chef (som jobbar på EH i Sickla) att jag gärna ville byta, och nu står det klart att från och med början på juni så kommer jag att börja schemaläggas i Globen! Det här känns riktigt bra och jag är hur taggad som helst. 
 
Som pricken över i:et ska jag även börja ett vikariat på KFUM på Fryshuset. Jag praktiserade på deras ekonomiavdelning i 3an på gymnasiet och trivdes hur bra som helst. Det är ett vikariat på 25% i veckan under ett år där jag ska hålla på med kvitton och utlägg. Så varje måndag kommer jag att befinna mig där, plus en dag i slutet av varje jämn vecka eller något liknande. Från och med 30 maj kommer jag börja jobba med tjejen som har den anställningen just nu och bli upplärd av henne. Önska mig lycka till :) 

Filmbetyg

| Filmbetyg
 
3/5 hjärtan
Sånggruppen Barden Bellas, med Beca och Fat Amy i spetsen, tänker vinna ett internationellt mästerskap i a cappella som äger rum i Köpenhamn. Detta visar sig bli en tuff utmaning, då tyska a cappella-gruppen Das Sound Machine dyker upp, med samma målsättning. Deras kompromisslösa ledare gör allt för att krossa Barden Bellas.
 
Tryck här för att se på trailern. 
 
Fat Amy måste ju vara världens bästa människa, så skön. Så jäkla kul att hennes byxor sprack mitt i uppträdandet i början av filmen. Men jag måste säga att filmen är rätt långtråkig och seg. Den är inte speciellt spännande och den är förutsägbar. Men det finns en del scener till och från som är väldigt roliga. Det bästa i hela filmen är när de är på läger. 
 
Stacie: I'm not suppose to have any ideas, I'm the hot one. 
Amy: Ehm.. I'm pretty sure that I am the hot one?
 Bild lånad från google.

Summerfeelings

| Inspiration, Vardag
Untitled #51
 
 
Fick en hel del gjort på jobbet idag, både inom prepp och städ så det var skönt. Åkte hem för middag på balkongen med mamma. Åkte till Sickla köpkvarter efteråt, köpte några nya plagg som jag visar upp senare och så handlade vi mat. Sitter i soffan nu och dricker äpplemust och äter jordgubbar. Imorgon är jag ledig igen så hoppas på sol, värme och picknick. Puss&kram

Fantastisk helg med sol, värme & grillad mat

| Vardag
 
Hej på er! I onsdags var jag hos läkaren efter jobbet för att kolla mina fötter. Var där i kanske fem minuter och skulle sen få en remiss för att träffa en ortoped. Åkte in till Söder och mötte Emelie och Filippa efteråt. Vi satte oss på Neverlands uteservering och åt middag och drack något glas. Jag åkte dock hem tidigt, skulle upp 04.15 dagen efter igen. Jobbade till 14.15 på torsdagen, degade i soffan i någon timme och träffade mamma på kvällen som kommit hem från Spanien. Vi åt middag på en thairesturang och myste sen i soffan. 
 
I fredags öppnade jag igen. När jag slutat strax efter två hämtade Daniel mig vid jobbet. Vi åkte direkt ut till landet till farmor och Perre. Perre fyllde år så vi grillade, åt tårta och firade honom. På kvällen sjösatte vi vattenskotern och åkte lite. Myste i soffan efteråt och gick och la oss rätt tidigt. Vaknade tidigt lördag morgon, åt frukost/lunch i Simpnäs på caféet jag jobbat på under fem somrar. Super trevligt! Började sedan åka tillbaka till Stockholm men stannade på vägen på mammas landställe och fikade med henne, mormor och kusin. 
 
På kvällen kom My, Dennis, Andreas, Waaler och senare Ida hem till Daniel för grillning, krök och drickspel. Det var en grym kväll som tyvärr slutade lite väl tidigt, alla var väl trötta. Jag var det i alla fall. Idag har vi degat, kollat lite i affärer och så. Sitter nu hela familjen hos Daniel och kollar på mästarnas mästare. Skulle egentligen varit ledig imorgon också men ställer upp och jobbar 13-18. Hoppas alla haft en grym helg. Puss&Kram

In the cold night, I only live for you. It's all that I am, it's all that I have

| New in, Vardag
New in. 
 
I söndags gick det jätte bra att jobba i Globen, blev hämtad av Daniel efteråt. Vi åkte snabbt hem till mig för att fräscha upp mig lite och sen mot Daniel på middag. Jag skulle nämnligen träffa hans syster, mormor och morfar för första gången. Det var super trevligt. Vi sov hemma hos mig sen. Igår jobbade jag 7.15-15.45, åkte hem en snabbis och sen åkte vi till Daniel igen. Vi åt middag där och hängde, sov hos mig sen. Imorse var jag på ett möte i Fryshuset på min gamla praktikplats om ett möjligt vikariat. Så det var super kul. Åkte hem för att äta lunch och sen jobbade jag 12-16. Vi åt middag hos Daniel igen, blev precis hemskjutsad. Börjar jobba 05.15 imorgon så tänkte gå och lägga mig tidigt. Puss&Kram

Valborg ♦

| Vardag
Godmorgon kära vänner. I onsdags jobbade jag 15-18, hur skönt som helst. Åt lunch med Emelie i stan före jobbet och efteråt tog jag det bara lugnt. Torsdag, fredag och lördag har jag öppnat coffeeshopen så har gått upp 04.15. Slutat kvart över två och sen varit rätt död faktiskt. I fredags mötte jag upp Filippa och vi åt middag på en mysig resturang i Gamla stan, åkte hem till henne en stund sedan. 
 
Jag gjorde värsta tabben igår också. Bärjade 05.45 men tunnelbanan skulle va framme 05.23 eller 05.53 så jag bestämde mig för att ta den som va framme 23. Men innan dess hade jag jämfört både från där mamma bor och från där pappa bor, tänkte inte mer på det sen för de skulle vara framme samtidigt. På morgonen på vägen till tunnelbanan från pappa åkte tunnelbanan förbi mig när jag knappt kommit halvvägs, fick lite smått panik, går in på SL och inser att jag har kollat från mamma. Detta innebär alltså 40 min tills nästa tunnelbana kommer och en försening, så jag får ta taxi för 250 kr till jobbet -.- Haha, blir så trött på mig själv ibland.
 
Igår var det valborg i alla fall. Jag slutade två, åkte och hämtade Daniel som äntligen kommit hem från USA. Åkte hem till mig, tog en kort powernap och fixade oss för kvällen. Jag blev skjutsad hem till Hanna medan han andra åkte vidare. Jag, Hanna, My, Annie, Jennifer och Frida åt en mysig middag, krökade och fixade oss. Sen åkte vi in till Söder för att gå på Klubb Göta. Jag åkte dock hem redan vid ett med tanke på hur tidigt jag hade gått upp. 
 
Idag ska jag jobba på Espresso House i Globen, det ska bli hur kul som helst! Annars jobbar ju jag på Cityterminalen. Ikväll sen ska vi äta middag hemma hos Daniel. Puss&Kram