Your love was handmade for somebody like me

| Vardag
Det verkar som att jag har missat att berätta att jag blivit erbjuden ett 100% vikariat på ekonomiavdelningen där jag jobbat 25% sedan maj. Hur kul som helst! Det är en grym erfarenhet för mig plus att det kommer se väldigt bra ut på mitt CV. Jag kommer från och med 13 februari börja jobba heltid där, och så har jag vikariatet fram till sista augusti.
 
Jag trivs väldigt bra på Espresso House och skulle bli precis bli utbildad till skiftledare när jag fick nyheterna från ekonomiavdelningen. Jag kunde inte riktigt slita mig, så istället för att säga upp mig har jag gått ner i tid. Jag kommer att jobba ca 5/v eller vid behov. Det blir nog bra. Vi får se hur det känns i längden eftersom det inte kommer kännas likadant men jag börjar så i alla fall. 
 
Jag och Daniel har även bokat New York resan nu och den 11 maj går planet. Det ska bli så fruktansvärt roligt, vi har redan planerat in att gå och se Aladdin på Broadway. Det kommer att bli mitt första besök i USA och jag är taggad till tusen. 
 
Utöver det så rullar livet bara på. Jag har börjat träna och försöker få till 2-3 gånger i veckan minst. Jag äter mycket mer hälosamt men låter mig själv fuska lite någon enstaka gång. Det är mycket roligare att vara hälsosam och träna när andra runtomkring en också håller på. Då kan man dela träningstips, nyttiga recept och så med varandra. Det blir så mycket enklare att motiveras och hållas på rätt spår! 
Bilder lånade från we<3it. 

Fathers & Daughters (2015)

| Filmbetyg
Betyg på idmb: 7,1/10      Mitt betyg: 9/10
 
En prisvinnande författare kämpar för att klara av livet som änkling samtidigt som han försöker uppfostra sin dotter efter att ha genomlidit ett mental sammanbrott. Och 27 år senare försöker hans nu vuxna dotter forma sitt egna liv.
 
Tryck här för att se trailern. 
 
Kan man göra något annat än att bara älska Amanda Seyfried? Fathers & Daughters är en film från 2015 som är helt fantastisk. Det är så mycket kärlek och glädje samtidigt som sorgen och tragedin påminns under hela filmen. Den visas genom att de hoppar fram och tillbaka mellan dåtid och nutid. Ibland tyckte jag att det tog lite tid innan man förstod vilken tid en viss scen utspelades på, men det gjorde inte så mycket. 
 
Fathers & Daughters har ett fint budskap och det går inte att se filmen utan att fälla ett antal tårar. Katie förlorade sin mamma väldigt ung och pappan får ett mentalt sammanbrott, man får se hur detta har påverkat och format hennes liv. Filmen är sjukt bra. 

Gott nytt år ♥

| Vardag
Gott nytt år och god fortsättning! 
Hur känner ni över att 2016 är över och att vi har påbörjat ett nytt år? Jag tycker att det känns bra. Jag är förväntansfull inför nya utmaningar och möjligheter. Det går framåt på båda mina jobb och jag utvecklas hela tiden. Jag får ta mer och större ansvar, jag får bredare arbetsuppgifter och jag känner att jag åstadkommer något. 
 
2016 har varit ett lärorikt, äventyrligt och faktiskt riktigt bra år. Jag var ute och backpackade med Hanna i nästan tre månader. Kom hem och var arbetslös i max en månad innan jag fick två nya jobb. Jag har under 2016 upptäckt en del av världen, jag har upptäckt nya saker med mig själv och hur jag fungerar på andra sidan jorden, så långt ifrån familj, vänner och pojkvän. Även fast det var riktigt tufft så är jag taggad till hundra för att bege mig ut på en sådan resa igen. 
 
Vad mer har hänt då? Jo min pojkvän flyttade hemifrån till en riktigt fin och mysig lägenhet. Där trivs jag bra, även fast den ligger lite för långt bort för min smak. Jag har fått vara med och inreda den och det är jag riktigt glad över. Jag tycker om att se mina egna saker hemma hos honom. Det gör att jag själv känner mig ännu mer hemma där. 
 
Inför 2017 har jag mål och jag ska göra mitt bästa för att nå de. Jag behöver börja träna och bli mer hälsosam. Redan idag var jag ute och gick/sprang nästan sju kilometer så jag ska försöka hålla i detta nu. Jag har slarvat alldeles för länge. Motivationen har inte funnits där och det gör den inte riktigt nu heller, men det är ändå dags. Jag behöver känna mig duktigare, piggare och gladare. 
 
Ett annat mål inför 2017 är att ta tag i mina betyg/mitt resultat på högskoleprovet. Jag vill börja plugga och just nu kan jag inte läsa det programmet jag vill utan att leverera riktigt bra på högskoleprovet eller höja mina betyg. Att höja mina betyg känns som en bra strategi förutom att det kommer bli riktigt kämpigt då det bara är prövningar någon gång per termin. Högskoleprovet ger mig riktig ångest så det vill jag helst slippa. Att läsa någon enstaka kurs bara för kunskapens skull är också ett mål. Det tror jag skulle vara nyttigt och kul. Jag sökte in redan nu till våren men gjorde en sen anmälan så hamnade tyvärr som reserv. 
 
Jag tror att 2017 kommer att bli ett bra år. Det blir lite vad man gör det till. Jag vill resa, och jag hoppas att årets första resa kommer att ske redan i april då jag och min pojkvän har planer på att åka till New York tillsammans. USA har alltid varit mitt stora drömland och äntligen fyller jag snart 21, det känns lite mer värt att åka då. Spara pengar för att resa och köpa lägenhet, min största prioritet.