Tips på serier x8

| tips
How to get away with murder
Det här är en ny favoritserie. Från första avsnittet fastnade jag och ville bara se mer och mer. Den lockar tittarna genom framåtblickar och spänning på alla möjliga sätt. Att serien dessutom handlar om advokater, juridik och olika fall gör serien extra bra. Jag väntar spänt på nästa säsong!
 
 
 
The killing
Sarah Linden, polis, ska inom kort flytta från Seattle tillsammans med sin son. De ska starta ett nytt liv i Los Angeles. Först har hon dock en sista arbetsdag att klara av – en dag som förändrar allt. Tonåriga Rosie Larsen hittas död, mördad, drunknad i en bil tillhörande borgmästarkandidaten Darren Richmond. En rookie på mordroteln, Stephen Holder  ska ta hand om fallet. Men polischefen vill gärna att Linden inledningsvis hjälper honom. Det dröjer inte länge förrän Linden blir mer indragen i fallet än vad hon först hade planerat, och plötsligt verkar flytten till Los Angeles bli uppskjuten på obestämd framtid. 
 
Min åsikt: 
Helt ärligt började jag först och främst följa den här serien för att Joel Kinnaman var med i den. Ett tag trodde jag att den va svensk men den utspelar sig i USA. Jag har bara sett en säsong än så länge, den är väldigt spännande och jag tycker om att man får mer information för varje avsnitt. Jag ser fram emot att få reda på vem mördaren är och varför hon/han gjorde det. Däremot är det en serie som inte riktigt ger mig något sug att se på nästa avsnitt. Jag kollar hellre ett avsnitt av någon annan serie men jag hoppas att det är något som ändrar sig för jag tycker om den. 
 
 
 
Lost
Lost är en amerikanks tv-serie som följer de överlevande från en flygolycka på en mystisk tropisk ö. Avsnitten innehåller vanligtvis en huvudhistoria som utspelar sig på ön, samtidigt som man får följa en sekundär berättelse från en annan tidpunkt i en rollfigurs liv. 
 
Min åsikt:
Jag har inte hunnit kolla långt på den här serien heller. Men den är än så länge otroligt bra. Det händer saker hela tiden, den är spännande och den har ett sug. Den handlar ju om hur de här karaktärerna ska överleva på ön och man får en inblick in vilka de var före craschen. Förstår ni om man skulle hamna i den här situationen själv? F*n vad sjukt. Rekommenderas!
 
 
 
Grey's anatomy
Min åsikt:
Grey's anatomy sände sitt första avsnitt år 2005 och har idag tolv säsonger. Jag har under lång period sett några avsnitt hit och dit och tyckt de varit spännande men inte funderat mer på det. För någon månad sedan skrev jag upp den på min "måste ses" lista men hade egentligen aldrig tänkt att se den på grund av att den har för många säsonger. Jag hade tråkigt en dag och bestämde mig för att om första avsnittet är riktigt bra då fortsätter jag att se den annars skiter jag i det. Klappat och klart, jag älskar den! Jag är som fast och på jobbet sitter jag och tänker på att jag vill åka hem och titta mera. Man får följa de på sjukhuset, utanför sjukhuset, deras framgång, relationer och olika händelser och operationer på arbetet. En lockande serie som visar lite väl "äckliga" scener ibland men jag älskar den! 
 
 
För att se mina andra 23 serietips, klicka här och bläddra ner. 

No one can be like me anyway, just like fire

| Vardag

Bilder härifrån
 
I söndags mådde jag så där men började känna mig mycket bättre, däremot är jag fortfarande förkyld. Åt lunch i Norrtälje stad med pappa och Tessan. Testade nya skor till jobbet efteråt och fick med mig ett par från adidas. Hade tänkt stanna kvar till kvällen men kände att jag ville hem så åkte tillbaka till Stockholm istället. Stannade hos mamma en stund innan hon skulle åka till jobbet och jag vidare till pappa. Låg i soffan och kollade på Grey's anatomy resten av kvällen. Jobbade i måndags 05.15-14.15. Åkte hem, tog en dusch och sen somnade jag på soffan. Lite senare åkte jag och mamma till Nacka forum, kollade affärer och åt middag på Tacobar. Hände inte mycket mer på kvällen. 
 
Idag har jag varit ledig. Låg i soffan och degade fram till fyra. Då åkte jag till Farsta centrum och mötte upp Alicia och Miranda. Vi gick runt och kollade i affärer och så. Hjälpt mamma att städa nu på kvällen och nu sitter vi i varsin soffa och dricker te. Jag tänkte sätta på ett avsnitt av Grey's anatomy, imorgon jobbar jag bara 15-18 så det ska bli skönt. Puss&kram 

Recept på chocolate chip cookiecake med salt kolagömma

| Recept
 
Ingredienser:
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
2,5-3 dl mörka chokladknappar
2,5 dl karamelliserad mjölk (kolakräm)
1 tsk flingsalt
Vaniljglass
 
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda samman farinsocker, strösocker och smör. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till ett smet. Sikta ner vaniljsocker, mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop. Tillsätt 2 dl chokladknappar och blanda ordentligt. 
 
Smöra och bröda en rund form. Bred ut ungefär hälften av degen, så det täcker botten. Häll över den karamelliserade mjölken. Krossa flingsaltet och strö över kolan. Klicka ut resten av kakdegen och sprid ut den så den täcker kolan. Strö över resterande chokladknappar. Grädda sedan kakan på 175 grader i 25-30 min. Serveras tillsammans med vaniljglass. 
 
Tips
- I receptet står det 2,5 dl karamelliserad mjölk men en burk innehåller mer än så. Jag rekomenderar att ta hela burken istället för den blir saftigare och godare.
- Jag köpte Odense's mörka chokladknappar från Coop, två paket men jag använde bara halva av det andra. 
- För att få smöret rumstempererat snabbt kan man hälla varmt vatten i ett stort glas. När glaset blivit tillräckligt varmt, torka ur och ställ det sedan över smöret. Låt stå i någon minut. 
 
 
Receptet kommer härifrån

I'm lying down beside you. What's going through your head?

| Vardag
Hela veckan har gått och jag har bara fått upp ett ända inlägg, och det var om en film. Men i måndags var jag och Filippa i Sickla en snabbis och köpte nya byxor åt mig. Åkte hem och degade efteråt. På kvällen hade vi workshop på jobbet, gick igenom de nya drickorna som ska komma nu till sommaren. 
 
I tisdags var jag ledig men jobbade hos pappa istället. Va någon timme i butiken och följde sedan med ut på ett jobb. Där fick jag måla, vara brandvakt, montera lås och så. Slutade halv sex och tog det bara lugnt sen för den här dagen började jag bli sjuk. 
 
I onsdags jobbade jag öppning för första gången ensam på EH (Espresso house). De var en riktig utmaning, de gick helt ärligt sådär men nästa gång tror jag att de kommer att gå bättre. Det hoppas jag i alla fall för nu är jag lite mer rutinerad. Slutade kvart över två, åkte hem tills Daniel slutade och sen till honom. Vi bakade en kladdkaka och tog det bara lugnt. 
 
I torsdags jobbade jag till kvart i fyra, mådde otroligt dåligt efteråt. Tror jag hade feber, jätte förkyld och ont i hela kroppen. Ringde och sjukanmälde mig och låg i sängen eller soffan resten av kvällen. Sa hejdå till Daniel som åkt till USA för en vecka :( 
 
I fredags åkte jag till jobbet fem på morgonen för att de va rätt oklart om någon tagit mitt pass eller inte. Vände direkt i dörren och åkte hem och somnade om. Låg i soffan bara och kollade på serier. Mamma hämtade mig när hon slutat, vi köpte glass och på kvällen kollade vi på film. Igår började jag må bättre men fortfarande otroligt förkyld men åkte i alla fall till Norrtälje. Åt lunch med familjen och åkte sedan till några familjevänners landställe och hälsade på. På kvällen hade vi bokat bord på Norrtälje båten som bytt ägare, super trevligt. Är fortfarande kvar i Norrtälje men ska åka hem snart så jag kan vila innan jag går tillbaka till jobbet imorgon. Kramis 

Filmbetyg

| Filmbetyg
5/5 hjärtan
Miljardären Edward Cole och mekanikern Carter Chambers lever i varsin värld. Deras vägar korsas när de får dela rum på ett sjukhus och snart upptäcker de att de faktiskt har två saker gemensamt: en önskan att använda den tid de har kvar till att göra allt som de alltid ha velat gjort innan de lämnar jordelivet samt ett begär att hitta sig själva. Tillsammans gör de sin livs resa och under resans gång blir de vänner som lär sig att leva livet.
 
 
The bucket list, eller Nu eller aldrig som den heter på svenska är en riktigt bra film med ett väldigt vackert slut. Jag tycker att det är hur roligt som helst att de gjort en bucket-list som de uppföljer, det skulle jag också vilja göra någon gång. Det balanseras mellan berörande och underhållande. I denna film får man se många vackra platser och man får en inblick i hur snabbt ens liv och vardag kan förändras. Det gäller att ta till vara på livet. 
Bild lånad från google.

I'm reaching out to you so please take a chance, I'm only one call away

| Inspiration, Vardag
1. HÄR 249kr / 2. HÄR 479kr / 3. HÄR 299kr / 4. HÄR 499kr  
 
5. HÄR 599kr / 6. HÄR 499kr / 7. HÄR 159kr / 8. HÄR 299kr 
 
9. HÄR  269kr / 10. HÄR  1995kr / 11. HÄR  1495kr / 12. HÄR  399kr
 
Idag är det måndag och jag är ledig. Hur skönt som helst faktiskt. I fredags skrev jag på avtal på Espresso house, bokade in barista kursen och fick en massa information och svar på frågor jag har haft. Det känns bra och jag är verkligen taggad. Lämnade jobbet tolv fast jag slutade elva. Åkte hem, åt lunch och sen däckade jag i soffan. Sov kanske två timmar, när mamma kom hem åkte vi till Farsta centrum. Köpte mat och kollade i lite affärer. Åkte hem, lagade mat och sen kom Daniel. På kvällen träffade vi några av hans kompisar, snackade skit och så. Kom hem runt halv tolv och la oss nästan direkt. 
 
I lördags degade vi mest på dagen. Hade bokat bord klockan sju på Söder på en tapas resturang. Det var hur mysigt och gott som helst. Drog till en bar efteråt, Tisse och Putte kom dit och lite senare kom även My. Satt där och drack och umgicks sen drog vi vidare till Klubb Göta och dansade resten av natten. Kom hem runt tre kanske. 
 
Igår var vi på bio och såg på Djungelboken. Den va riktigt bra faktiskt. Någon annan som hunnit se den? Åt middag med mamma efteråt och sen åkte vi hem till honom. Vi sov här igår så har plogat några serieavsnitt nu på morgonen men ska strax åka hem för att sen träffa Filippa. Vi ska åka till något köpcentrum för jag vill hitta ett par nya byxor till jobbet. Hoppas alla har en grym start på veckan. Puss&Kram

I'm not gonna lose my head, standing on my own two feet again

| Vardag
 
Hej kompisar! 
Intervjun jag va på var för ett bemanningsföretag som telefonist på Klarna. Det gick jätte bra, skulle dagen efter på en gruppintervju/infoträff men på grund av tekniskt strul fick jag aldrig mailet med adress m.m så jag kunde tyvärr inte delta. Jag får se om jag väljer att gå på nästa eller skita i det. Jag trivs ändå bra på Espresso house och tycker att det är roligt. Jobbade 17-21.30 efteråt och sen kom Daniel till mig. Åt lite kvällsmål, kollade på tv och sen gick vi och la oss. Var ledig i onsdags, tog det mest lugnt i soffan och kollade på serier. Blev hämtad av Daniel när han slutat, åt middag och bakade en kaka som jag kommer lägga upp recept på lite senare. Gick ut och tog en promenad på kvällen. 
 
Igår var jag också ledig. När Daniel slutat och kommit hem åkte vi till Farsta centrum och åt lunch sen hem till mig för att dega innan han skjutsade mig till Filippa. Hon, jag och Emelie åt tacos till middag och kollade på tv. Imorse börjar jag jobba klockan fem så klockan ringde halv fyra haha. Men slutar 11 så det är skönt. Jag har rast just nu. Måste springa in och byta om nu. Puss&Kram

Let's lose our minds and go fucking crazy

| New in, Vardag
Nike free run och topp från forever21.
 
Sandaler, flipp flopp, plånbok och elefantarmband. 
 
Två klänningar.
 
Två par shorts, linne och t-shirt.
 
Byxdress ocv klänning.
 
Tjocktröja och topp från forever 21. New in från Asien. 
 
Godmorgon! De senaste dagarna har jag jobbat på Espresso House, Cityterminalen. Jag går en introduktion just nu så har några korta pass om dagen då jag får lära mig om kaffet, stängning, öppning, beredning m.m. Det är mycket att ta in och mycket som är nytt, samtidigt som mycket är bekant eftersom jag jobbat på caféet på landet under fem somrar. I fredags var jag ledig, fikade med Alicia hemma hos henne. Åkte till Daniel och åt middag hemma hos honom efteråt. Blev sedan skjutsad tillbaka till Alicia där vi tillsammans med Ellinore drack vin och spelade spel på kvällen. Sov med Daniel sen. 
 
I lördags åkte vi till Sickla köpkvarter och åt lunch innan han skjutsade mig till jobbet. Jag började 17 och slutade 21.30. Kom hem, åt och sen gick jag nästan direkt och la mig. Klockan fyra på morgonen ringde klockan dagen efter och jag började jobba 05.45. Slutade redan vid 10.30 så åkte direkt hem och la mig i soffan och degade. My kom till mig några timmar senare, Daniel hämtade oss och så åkte vi till Ikea. Hämgde runt där, köpte lite småplock och sen åkte vi hem igen. Grillade till middag, hur gott som helst! 
 
Jobbade igår mellan 15-18, då fick jag för första gången stå en stund vid kaffemaskinen. Vi gick igenom alla drycker på menyn, sen fick jag skumma mjölk, göra kaffe och så. Det var roligt men blev lite förvirrad när de kom flera beställningar samtidigt. Hängde inte riktigt med på vad som var vad när de sa en dryck till mig haha. Men jag fick hjälp så det va lugnt. Åkte hem, åt middag och storrensade sedan mammas garderob/förråd. Slängde/gav bort hela åtta-nio påsar med kläder och väskor. 
 
Idag ska jag faktiskt på en till arbetsintervju, vilket känns små konstigt eftersom jag precis börjat jobba på Espresso house. Jag är lite kluven men vi får se vad de säger när jag kommer dit. Ska jobba stängning sen ikväll så börjar 17. Hoppas alla får en grymt bra dag ♥

French toast rollups med nutella & jordgubbar

| Recept
 
Ingredienser:
Vitt form bröd
Nutella
Jordgubbar
Ägg
Mjölk
Socker
 
Gör så här:
Skär bort kanterna på brödet. Kavla ut brödet så det blir plattare. Bred på nutella och lägg jordgubbar längst ena änden. Rulla ihop och fortsätt sedan med så många mackor du vill. Kläck två ägg i en bunke, blanda ner ca 1 dl mjölk och 3/4 dl socker. Dessa mått är på ett ungefär. Doppa sedan rullarna i äggblandningen innan du steker de i margarin. När de fått en fin yta och blivit lite krispigare är de klara. Serveras med jordgubbar och florsocker. 
 
Tips
- Rullarna är små men väldigt mättande.
- Det går att byta ut jordgubbarna mot till exempel banan om man föredrar det. 

If you don't live for something, you'll die for nothing

| Vardag
Helgen har varit fullspäckad och riktigt rolig! I fredags hängde jag med Annie en stund, åkte sedan till Daniel en stund och sen till mig. Åt middag med mamma och träffade Dennis på kvällen. I lördags träffade jag My inne i stan. Vi käkade lunch på Espresso house, kollade lite i affärer och sen åkte hon hem. Jag mötte upp mamma, Daniel och Jouni. Vi gick till Hornstulls marknad och kikade lite, tog en fika efteråt och sen åkte jag och Daniel hem till honom. Grillade till middag tillsammans med hans föräldrar och senare på kvällen åkte vi in till Söder. Mötte upp Ribben och My för att spela biljard, dricka lite öl och sen dra vidare till en bar. Vi sov hemma hos mig och i söndags åkte vi till Barkarby outlet tillsammans med mamma och Jouni. Kollade mest runt och svängde förbi Kista centrum en stund innan vi åkte hem. 
 
I måndags och i tisdags jobbade jag på Kistamässan för Majola, bemanningsföretaget som jag började på i höstas men inte jobbat för sen i september. Provjobbade på Espresso house igår morse, käkade sedan lunch med Daniel innan jag och farmor åkte till Stegkliniken. Har haft problem med mina fötter under flera år så tänkte kolla upp det. Tyvärr fick jag inget direkt bra svar, utan det hon sa att jag kunde göra var bra skor och inlägg i skorna. Helt värdelöst, som om jag inte har testat det förut. Jaja, mötte Filippa i Farsta centrum efteråt. Kollade affärer och åkte sen till Vapiano för middag. Hängde hos henne på kvällen och kollade film. Daniel hämtade mig och sen sov vi hos honom. 
 
Idag är vi båda lediga, eller jag är ledig och han är sjukskriven resten av veckan så imorse gjorde vi nutella, strawberry french toast roll ups. Ska visa bilder och lägga upp recept sen. Vad som händer resten av dagen är lite oklart men hoppas alla får en grym dag. Puss&Kram 

Min uppfattning om gruppintervjuer

| Svar på tal
(Bild lånad från google) 
 
Jag fick en förfrågan om jag kunde skriva ett inlägg om gruppintervjuer så här kommer ett inlägg!
 
Jag har varit på gruppintervju två gånger i mitt liv men den ena var så länge sedan så jag minns faktiskt inte. Den andra var jag på förra veckan på Espresso house. Vi fick samlas i receptionen medan vi väntade på att rekryteraren skulle komma. Där inne var det knäpptyst. Vi fick sedan sätta oss i ett rum som såg ut som ett klassrum, fast vi satt på bänkar längst väggen som hade form som ett v. 
 
Hon började med att presentera sig själv och företaget. Hon berättade om när och hur de grundades, av vilka o.s.v. Något roligt att veta kan vara att inredningen på alla coffeeshops är inspirerad av grundarnas sommarstuga. Efter det skulle vi presentera oss själva. Men istället för att presentera oss själva så fick vi presentera varandra så vi delades in två och två. Där fick man berätta vad man heter, var man bor, ålder, intressen, framtidsplaner och något unikt om sig själv. Det var faktiskt mycket svårare än vad jag hade tänkt mig haha. Det var även här momentet som stämningen släppte och det blev lite bekvämare. 
 
Efter det hade vi workshop. Man fick ett fall (case) och så skulle man diskutera vad man skulle ha gjort om man hamnade i den situationen. Vi pratade sedan om hur rekryterings processen såg ut och så fick vi ställa frågor. Vi avslutade intervjun med att fylla i papper om bakgrundsinformation och hur mycket man vill jobba. 
 
Gruppintervjun höll på under cirka 1,5 timme och vi var 10 personer. En enskild intervju brukar ligga på 30 min till en timme beroende på arbetsgivaren och hur flytande konversationen är. På en vanlig intervju är det mycket enklare att ställa frågor, berätta om sig själv eller flika in med någonting som man glömt att säga. På en gruppintervju kan man ju inte helt plötsligt börja prata om sig själv när rekryteraren pratar och det sitter 9 andra personer i rummet. Jag föredrar enskilda intervjuer, och får man gå på gruppintervju kan man räkna med att det är en hel del som söker tjänsten och en del intressanta kandidater.. Det viktigaste är att visa framfötterna.
 
Jag tänkte även passa på att berätta att de ringde upp mig idag och jag ska dit och provjobba på onsdag! Hur roligt som helst och jag ser verkligen fram emot det. Önska mig lycka till :) 

I'm standing on the edge of something we can't afford to lose

| Inspiration, Vardag
Untitled #50
 
 
Hej allihop! I onsdags var jag på arbetsintervju på ett café på Liljeholmen. Det gick bra och svar kommer jag få i slutet av nästa vecka. Åkte sedan hem och några timmar senare kom Daniel till mig. Vi bokade bio och åkte till Sickla köpkvarter. Där åt vi middag på Tacobar och sen gick vi på bio och såg på 10 Cloverfield Lane som faktiskt var väldigt bra men den spårade tyvärr lite i slutet. Åkte hem till mig, kollade ett serieavsnitt och sen somnade vi. 
 
Igår var jag på arbetsintervju på Espresso house. De var gruppintervju som var sjukt stelt i början, man kunde typ höra en knappnål falla. Men det släppte lite när vi kom till presentationsdelen. Den intervjun gick också väldigt bra, man får en barista utbildning hos de vilket jag tycker låter hur roligt som helst. Svar om 2-3 veckor men hoppas på tidigare. Åkte förbi Globen på vägen hem, hälsade på Hanna på Kicks och köpte ett contouring kit. Åkte hem efteråt, lagade mat och kollade på serier. Blev hämtad av Daniel efter han slutat, kollade på serier och åt middag med hans familj. Tog de mest lugnt igår. 
 
Idag har vi inga mer planer än att vi ska äta middag tillsammans med min mamma. Så vi får se varandra, förhoppningsvis hittar vi på någonting så jag inte blir alldeles för uttråkad. Vilket jag är i princip hela tiden haha eftersom jag springer runt arbetslös och gör ingenting om dagarna. Hoppas jag får ett jobb snart ♥