Phnom Penh och Koh Rong

| Resor
Nu va det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen och under den tiden har det hunnit hända en hel del, inte så konstigt kanske med tanke på att vi reser runt i Asien. 
 
Vi kom i alla fall till Kambodja den 25. På flygplatsen i Ho Chi Minh när vi mellanlandade tappade jag min telefon i golvet så hela glaset sprack. Haft den här telefonen i lite mer än 2 år utan att ha fått någon spricka så någon gång måste väl bli den första. På kvällen gick vi ut och käkade, beställde in mat som man sedan fick grilla själv bredvid sig. Mysigt och annorlunda. 
 
Dagen efter lämnade vi in min telefon på lagning sen degade vi bara runt, käkade och letade flyg medan vi väntade. På kvällen tog vi en tuktuk in till Riverside för middag.
 
I onsdags åkte vi till Killing Fields. På plats fick man en bandspelare och hörlurar så man på sitt eget språk kunde lyssna och sätta sig in i kriget, vad som hände osv. Det va mycket intressant men trodde man skulle få se mer skelett i marken till exempel för det var det jag hade fått höra innan. På kvällen gick vi ut och käkade med våra norska rumskompisar så de va jätte kul, vi ska förmodligen mötas upp på Koh panhgan under fullmoon i slutet av februari sen. 
 
I torsdags tog vi en minibuss till Sihanouk Ville som tog ungefär 5 timmar. Efter det fick vi vänta någon timme innan speed båten till Koh rong kom. 45 minuter båt och sen på plats på ön. 
 
Koh rong är en liten ö som saknar både gator och fordon. Det är båt som gäller. Ön har knappt någon mottagning så det gick inte att ringa eller smsa, wifi funkar ibland på vissa ställen. Ön har dessutom inget varmvatten, boendena är bungalows som inte alls är speciellt fräscha, och varenda kotte vi pratade med hade blivit matförgiftad. Och det blev även såklart jag. Väldigt vanligt med hasch va de också, överallt satt folk och rökte/rullade. Men stranden va kritvita, otroligt vackert blått vatten, barer/restauranger längs hela stranden så lätt och roligt att träffa mycket folk. Det är dessutom i stort sätt bara ungdomar mellan 25-30 som äger restaurangerna och gästhusen. 
 
När vi kom checkade vi in, gick och badade sen tog vi varsin massage. På kvällen drog vi ut. Blev medlockade till något beach party på en annan ö, tog 30-45 min att åka dit och strömmen på ön gick var femte minut haha men det var roligt. Träffade massa sköna svenskar. Kom hem 4 på morgonen. 
 
I fredags badade vi, solade, kollade in en annan strand, tog en till massage och bara chillade. Drog ut på kvällen men trötta, sega och uttråkade gick vi och la oss tidigt. Upptäckte strax efter det att vi hade säng baggar, gick ner och sa till vår pårökta, fulla personal som hade fest så vi fick byta rum. Det va jätte bra och de bad om ursäkt flera gånger och så. 
 
I lördags hyrde vi taxi båt som släppte oss på Long beach, som ligger på andra sidan ön tror jag. Den stranden va helt fantastisk, blåste en del så riktigt skönt att ligga där. Båtföraren plockade upp oss igen efter solnedgången så mörkt och höga vågor på väg tillbaka men det gick bra. Duschade och gjorde oss i ordning för att gå ut när jag började må illa och få ont i magen. Tog oss ut ändå, kräktes på restaurangen och sen fick vi springa hem. Tyvärr hade vi delade toaletter med alla andra efter vi bytt rum från bagge-rummet så de va inte alls speciellt trevligt för varken mig eller de. Blev alltså matförgiftad av en fruktsallad när vi var på Long beach. Alla va dock jätte gulliga mot mig, personalen kom flera gånger, en tjej i rummet bredvid kom med medicin. Slutade kräkas osv vid 5-6 på morgonen men dock ingen energi, ont i magen och helt slut på dagen. Lyckades ta båten till fastlandet vid 4, men istället för att åka till Siem reap direkt som va planen tog vi in på hostel i Sihanouk Ville en natt.
 
Idag vid 2 tog vi flyg till Siem reap på en timme så vi kom till hostlet vid 4 kanske. Käkade lunch och nu ligger vi bara på sängen och degar, ska ut ikväll för middag och kolla in stan. Mår dessutom mycket bättre idag men fortfarande ont i magen till och från, blev dock biten av mygg under natten så mina armar är täckta. Då menar jag verkligen täckta, ser så jävla äckligt ut. 
 
Nu blev inlägget riktigt långt, hoppas allt är bra med er! Puss&kram
Jeanette

Låter som att du har det bra :)

Anonym

Vilken häftig resa ni gör!

NICOLE

Ser härligt ut :D

tess- mamma till Malin & Olivia

BAGGAR?!?!?! HAHA, ohfy vad hemskt! Men låter ju som att ni har det alldeles föööör underbart i övrigt! Så fina bilder!

ISABELLA

åååh!!

Eleonora Adriana ♥

Låter intressant och kul, men inte matförgiftningen!:/

Amanda Jönsson

Åh så fina bilder!

Patricia

Jättefin blogg! (:

Tuva Björnwall

Så fint!! :D

Anita

Så fina bilder :-)

Ida - foto & häst

åh så vackert!

Hanna

Åh men tack söta du! Det där ser så otroligt mysigt ut!

Natalie Salazar

vilka häftiga bilder :)

Vilka underbara bilder :)

50,5 kvadrat

Gud vad härliga bilder!

Linn Strömberg

Åh vad häftigt att resa runt i Asien :D

johanna

Härliga bilder!

marina

Vad tråkigt att du blev sjuk, men det händer väldigt ofta. Ni har iallafall roligt och får se väldigt mycket. :)

Pauline Hurtig

underbara bilder!



Läs det här innan du kommenterar:
- Jag fotar med min systemkamera, CANON EOS 600D
- Du får inte kopiera eller printa min bilder utan tillåtelse
- Jag vill inte ha kommentarer om din frågestund
- Kommentarer som inte handlar om min blogg eller mitt inlägg raderas


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: