Tips på serier x7

| tips
Narcos
Narcos berättar den sanna historien om den ökände drogkungen Pablo Escobar från Colombia, som mellan 80 och 90-talet lyckades smuggla så mycket droger att han kunde bygga ett imperium åt sig själv. Historien följer de riktiga händelser, och det blodiga krig som bröt ut, när han blev jagad av de (verkliga) DEA-agenterna Steve Murphy och Javier Peña,
 
Min åsikt:
En serie som kanske inte riktigt går i min smak men ville se den ändå eftersom den är verklighetsbaserad. Trots att den inte är en favorit kommer jag helt klart se säsong två om det kommer en till säsong, det ryktas ju om det i alla fall. Den här serien var riktigt skrattretande. Det var så frustrerande att se alla avguda och beundra någon som Escobar när han gjorde så mycket hemska, sjuka saker. Samtidigt som det ändå är helt sjukt att han lyckades med allt som han gjorde.
 
 
Homeland
Homeland handlar inledningsvis om marinkårsoldaten Nicholas Brody, som efter åtta år i fångenskap i Afghanistan återvänder till USA som hjälte. Men alla tror inte på honom, framför allt inte CIA-agenten Carrie Mathison, som misstänker att Brody har omvänts och nu arbetar för Al-Qaida. Serien följer sedan Mathisons arbete för att avslöja Brody och den farliga katt- och råttalek med Amerikas nationella säkerhet som utvecklas.
 
Min åsikt:
Homeland är en serie som jag verkligen tycker om, jag plogade igenom säsong ett på bara några dagar och de andra säsongerna har också gått i kanonfart. Säsong ett och två är hur spännande som helst. Säsong tre kom igång efter en liten stund och tyvärr är säsong fyra ännu segare men den är helt klart värd att se i alla fall. Det händer nya saker hela tiden och man sitter nästan och biter på naglarna för att den är så spännande. Måste ses!!
 
 
Supernatural
Sam Winchesters uppväxt kretsade kring mörka krafter. Men det var då, nu är det ett normalt, tryggt liv som jurist som lockar. Allt detta är gott och väl till den dag Sams bror Dean oväntat dyker upp med dåliga nyheter - deras far är försvunnen. För att hitta honom måste bröderna ge sig ut på en jakt efter samma onda väsen som deras far ägnat de senaste 22 åren till att spåra upp... Sam tvingas återvända till ett liv han trott sig ha lämnat för alltid.
 
Min åsikt:
Den här serien har otroligt många säsonger och jag har än så länge bara kommit till säsong två på grund av att den faktiskt är ganska seg till och från. Avsnitten i åtminstone säsong ett är som nya fall i varje avsnitt och saknar nästan helt röd tråd. De är väldigt spännande men man får tyvärr inget sug till att kolla nästa avsnitt. Jag ska fortsätta kolla och hoppas på att den kommer igång lite eftersom den ändå har så många säsonger. 
 
 
 
För att se mina tidigare serietips på hela 20 serier kan ni klicka på min kategori tips i menyn.

I’m so sick of that same old love, my body's had enough

| Vardag
Hallå alla vänner! Hoppas ni har haft en riktigt fin, mysig jul och fått en massa roliga paket. 
 
I onsdags träffade jag My inne i stan, hon köpte de sista julklapparna och sen gick vi och käkade lunch på ett café i Gamla stan. På kvällen sen pyntade jag och familjen hemmet och julgranen, kollade på uppesittarkväll och bingo lotto och hade det mysigt. På julafton vaknade jag upp hemma hos pappa, våra gäster kom vid 11. Åt såklart julmat till lunch och sen hade vi paketöppning innan Kalle Anka. Efter Kalle åkte jag och syster till våra kusiner i Vendelsö och firade med de. Åt middag, efterätt och bara umgicks. Hade paketöppning vid sju någon gång och sen åkte vi hem runt tio. 
 
Jag hade en otroligt mysig jul och tack så mycket till mina nära och kära för alla fina julklappar. Jag är hur nöjd som helst! Igår kom mormor och Daniel till oss på middag, det var super mysigt. Vi skjutsade hem mormor sen och efter det drog vi ut. Jag mötte upp Emelie och Höglund, förade på Neverland och så kom Ida och Jennifer. Vi drog vidare till Klubb Göta där vi stannade till tre-fyra någon gång. 
 
Idag har jag och Daniel degat i soffan och kollat på Barnen i bullerbyn, vi har även varit förbi Farsta centrum och fixat länkarna på min klocka och ätit lunch. Nu är vi hemma igen, får se vad som händer ikväll. Puss&Kram

God jul fina ni ♥

| Vardag
 Jag hoppas ni har en riktigt fin och mysig julafton. God jul på er 

Like a spotlight the water hits me, ran it extra cold to shake the words from my mouth

| Vardag
Bilder lånade från we<3it. 
 
Godkväll alla. Två dagar kvar till julafton och julstämningen kommer och går. Jag hade önskat snö men det får man väl såklart inte :( 
 
I onsdags var jag och mamma i Skärholmen och köpte de sista födelsedagspresenterna till min syster, åkte förbi Ikea och sen åkte vi hem igen. I torsdags efter jobbet skulle jag och Hanna ha bokat lite tåg och så i Asien men vi var för trötta så vi sket i det, Daniel kom till mig senare på kvällen istället. I fredags gick jag tidigare från jobbet, åkte till Globen med Filippa en stund och sen hem, åt middag med Hanna, sedan fixade vi oss med Annie och Emelie innan vi drog ut. Va på Klubb Göta och sen så sov jag och Daniel hos mig. 
 
Jobbade i lördags på julmarknaden. Blev hämtad kort stund senare av syster och vi åkte in till Jimmy's steakhouse och käkade middag för att fira henne. Mötte upp några fler av hennes vänner så vi var totalt 19 stycken där haha. Drog vidare till någon bar och avslutade sen kvällen på Göta. 
 
Jobbade i söndags igen, min sista dag på julmarknaden. Hur skönt som helst. Tänkte va ledig i måndags men jobbade till klockan 1, åkte till Nacka forum en snabbis med mamma efteråt. Sedan åkte vi hem, klädde granen och satt upp tomtar, så gjorde vi knäck och hallonfudge. Daniel kom senare och så sov vi hos mig. 
 
Idag har jag varit ledig. Träffade Filippa och tog en fika på Café Kladdkakan i Gamla stan, kollade i några butiker och sen åkte jag hem. Daniel hämtade mig så åkte vi till honom. Där åt vi en lång, mysig middag och nu har vi nyligen kommit till mig. Puss&Kram

Mitt år på Spotify 2015

| Vardag
Jag har gjort spotify's test på hur mycket musik jag lyssnat på i år och vad jag har lyssnat på för musik. Vissa artiser/album känns helt sjuka att de är en av mina mest spelade men har ju egentligen ingen koll haha.
 
Jag har år 2015 lyssnat på 50 tuser minuter musik. Det är 35 dagar eller 831 minuter. Jag har även lyssnat på 961 olika artister och 2068 olika låtar. Om det är fler av er som gjort detta test, dela gärna med er av hur många minuter ni lyssnat på! 
 
Jag började året med
Ed Sheeran - Tenerife Sea
 
Mest spelade artiser
Justin Bieber
Kelly Clarkson
Imagine Dragons
Avicii
Megan Davies 
 
Mest spelade album
Selena Gomez - Revival
Kelly Clarkson - Piece by piece
Ariana Grande - Everything
Hozier - Hozier
Charli XCX - Sucker
 
Mest spelade låtar 
Ariana Grande - One last time
Sabina ddumba - Scarred for life
Matoma - Old thing back
Baby Bash - Light up
Pitbull - Time of our lives

Kos i bilder, del 3

| Resor
Nu var det riktigt länge sedan jag och tjejerna var i Kos men har fortfarande inlägg med bilder kvar i utkastet. Så här kommer lite fler härliga bilder i vintermörkret. Längtar tillbaka så mycket ♥

It'd take a miracle for you to really try and change me

| Vardag
Hej kompisar :) Nu var det ett tag sedan jag skrev om min vardag så här kommer en kort sammanfattning. 
 
I tisdags förra veckan var jag ledig från jobbet. Åkte till stan med Filippa, bytte en ljuslykta och sen åkte vi hem till henne. Vi julpyntade, tvättade och kollade på Homeland. Bjöd pappa på middag på kvällen som en försenad farsdagpresent. I onsdags gick jag tidigare från jobbet, tog en fika med Emelie och sen var jag hos frisören och slingade håret. Daniel kom till mig på kvällen och sen kom Tisse, vi gjorde pepparkaks milkshake och kollade på Paradise hotel. 
 
I torsdags efter jobbet åkte jag hem, tog de lugnt tills pappa kom och sen åkte vi och käkade. Träffade Hanna och Annie en stund på kvällen och sen gick jag och la mig. I fredags va jag ledig igen, åkte till Ikea med Filippa. Efter någon timme där åkte jag hem och senare på kvällen käkade jag på Jimmy's steakhouse med pappa, hans kompis och hans son. Träffade Ribben och Daniel efteråt och tog någon öl innan jag åkte hem. 
 
I lördags jobbade jag och Hanna på julmarknaden. På kvällen sen firade vi först Karro och Jouni, sen va jag, Daniel och Hanna på bio. Vi såg på Hungerspelen, tog en öl efteråt och sen åkte vi hem. I söndags jobbade vi igen, gjorde inget speciellt efteråt. 
 
Igår efter jobbet hämtade mamma och mormor mig. Vi åkte till Sickla köpkvarter, köpte julklappar och fikade. Daniel hämtade mig efteråt, vi åt middag hos honom och sen sov vi där. Idag har vi varit lediga första gången samtidigt på flera veckor, så vi åkte först till Steninge julmarknad, fikade och sen åkte vi in till stan. Gick förbi Kungsträdgårdens och Gamla stans julmarknad. Nu sitter vi hemma hos mig och ska kolla på en film med min mamma, puss&kram

Tävling i samarbete med Caseapp - AVSLUTAD

| Tävling
 Bild lånad från google. 
 
Tävlingen är avslutad.
 
Jag måste först och främst tacka Caseapp för möjligheten och för att de låtit mig ha den här tävlingen. 
Jag har nu dragit en vinnare och vi säger grattis till..... Linnea!
Du har inte lämnat någon mailadress så kontakta mig på [email protected].
 
Tack så mycket till alla som har varit med och deltagit.
För er andra som tyvärr inte vunnit kan jag erbjuda en rabattkod på 20%. 
Skriv in: AMANDAL20 i kassan för att utnyttja rabatten. 
♥ ♥

Jag tror vi vill, jag tror vi kan, vi måste lyfta upp varann

| Vardag
Hej vänner! Har inte uppdaterat på nästan en vecka, men har velat framhäva tävlingen så mycket som möjligt. Men nu kommer det i alla fall ett inlägg.
 
Förra måndagen var jag och Hanna vaccinerade oss inför Asien. Tog det lugnt och lagade mat på kvällen. I tisdags var jag ledig, kollade julklappar med Filippa i Nacka forum och sen mötte jag Tisse i Farsta centrum. Vi fikade och bara snackade. På kvällen bakade jag och mamma lussebullar. På onsdagen jobbade jag på julmarknaden, träffade Daniel på kvällen och sov med honom. 
 
I torsdags åkte jag och Emelie till Farsta en snabbis, åt middag tillsammans och sen åkte jag bara hem och kollade på serier. I fredags var jag ledig, åkte återigen till Farsta fast med mamma. Kollade lite och käkade lunch. Träffade Filippa efteråt, vi lagade mat och och gjorde Gino till efterrätt medan vi kollade på Idol. 
 
Jobbade på julmarknaden lördag och söndag. I lördags efter jobbet kom Daniel till mig, vi åt middag sen drog jag och mötte Fanny, Oliver och hans kompisar på Hellströms. Vi drog till Klubb Göta och lite senare kom Hanna, Annie, Emelie och Lisa. Daniel, Ribben och Tisse va där också så vi hängde med de. Igår efter jobbet tog jag det bara lugnt, kollade på serier och så. 
 
Idag har jag jobbat 8-16 hos pappa. Blev hämtad av mamma efteråt, vi har köpt julklappar i Skärholmen. Nu är jag äntligen hemma, redo för en kopp te och Homeland. En ny serie jag har börjat kolla på btw, så sjukt bra. Någon annan som ser den? ♥

Tävling i samarbete med Caseapp

| Tävling
Jag har återigen ett samarbete med Caseapp och det är hur roligt som helst! Jag älskar deras produkter och att man kan få designa sina egna skal och skins är likamed lycka. När jag fick hem mitt första skin till min Macbook blev jag förvånad över hur fint det hade blivit. Kvalitéen på bilderna blev bra, färgerna blev fina och det passade perfekt. Nu har jag fått hem ett mobilskal som jag är super nöjd med. 
 
 
 
Jag har fått chansen att lotta ut presentkort där någon av er valfritt får designa ett eget skal, du får såklart välja en design som redan finns om du vill. Det är en perfekt julklapp till sig själv eller någon av dina nära och kära.
 
Det enda du behöver göra är att kommentera "jag är med". Jag kommer att dra en vinnare om några dagar. 
 
 
Alla får vara med och delta, även om du inte har någon blogg. Kommentarer som inte rör tävlingen hänvisas till ett annat inlägg.