Dag ett, två och tre

| Vardag

Vi fick en väldigt tråkig start på vår resa. När vi satt och väntade på boarding så fick vi veta att planet var försenat pågrund av en reservdel. De försökte fixa detta men några timmar senare meddelar de att planet är inställt. 

Då skulle vi gå och hämta ut våra väskor för att sen gå till biljettkontoret. Den kön var något helt fruktansvärt lång och det rörde sig knappt framåt. Vi stod där några timmar till. När vi väl kom fram fick vi matkuponger till middag, hotellrum i Arlanda stad och en plats på ett plan morgonen därpå via Oslo. Innan hade vi direkt plan.. 

När vi skulle kliva på planet från Oslo till New york så var det återigen strul. Personalen sa att min pass information låg på en annan person. Mycket märkligt men de fixade de efter ett tag och vi blev uppgraderade till SAS plus. Hur härligt som helst! När vi kom fram sedan va de någon missuppfattning med transfern så den fick vi också vänta på ca en timme. 

Vi fick i alla fall fått hjälp att boka om vår hemresebiljett till en dag senare så vi inte skulle förlora en dag. Även hjälp med en extra hotellnatt och detta utan kostnad. Så de löste sig fint men vi var riktigt besvikna och frustrerade där på Arlanda.

Vi kom sedan fram ca halv fem till hotellet, checkade in och bytte om. Gick ut på en liten promenad, jag hade fruktansvärt ont i magen. Mådde verkligen inte bra, men vi åt lite middag, kollade in Times Sqaure som låg väldigt nära hotellet och så. Det blev en tidig hemgång. 

Dagen efteråt skulle vi befinna oss på ett hotell i närheten för sightseeing med svensk guide. Från 8-12 åkte vi runt och tittade, hoppade av i bland annat Grand central och Chinatown. Det spöregnade denna dag så det var väldigt kallt och blött trots paraplyn. Vi blev sedan avsläppta vid Battery park så då letade vi upp en resturang att äta middag på. Efter det gick vi runt och tittade lite, hamnade i en galleria och när regnet lugnat ner sig lite beställde vi en uber. (Priserna på uber gick upp med 10-20 dollar pågrund av vädret) Vi gick av i närheten av vårt hotell, tog en drink och sedan gick vi hem till hotellet. Vi somnade båda två och runt 8 tiden bestämde vi oss för att skita i middag och fortsätta sova istället för att vi var så trötta :) 

Dag 3 och vi hade bestämt oss för att starta våra New York pass. Vi gick och käkade en mysig frukost och sedan gick vi till Empire State buildning. Det var riktigt häftigt och det togs hur många bilder som helst. Vi var verkligen inte ensamna heller men trots det så gick det mesta väldigt smidigt, hissarna går hur fort som helst trots att det är ca 80 våningar. Efter Empire tog vi en taxi till Battery park, därifrån gick båten till Liberty Island och Frihetsgudinnan. Vi var där, turistade och tog jätte mycket bilder. Åt en glass och njöt av vädret innan vi hoppade på båten tillbaka till fastlandet. Stannade för en snabblunch innan vi gick vidare till 9/11 museumet och minnesplatsen. Museumet var riktigt häftigt. Inga ord för händelsen men museumet var verkligen värt att gå till. Det var förbjudet att fota inne i det coolaste rummet dock.

När vi var klara där hade klockan hunnit bli ganska mycket, det värkte i både fötter, rygg och axlar. Så vi tog oss hem , vilade en stund och sedan gick vi ut igen. Käkade middag på en svin dyr resturang som inte ens var så där toppen bra och så kollade vi lite i affärer. Vilket fantastisk stad New York är alltså, så mäktig!

Fortsättning följer...

Celine

Så tråkigt att det blev så mycket strul men wow så avis jag är! Älskar New York!

Sarah

hade du bra där =)

miningalinn

Ser underbart ut!:D Vill också dit!:D

shazi

så fint

Julia Svensson

Åh så fina bilder!

Amanda CL

åh alltid surt när det blir strul men skönt att ni kom iväg tillslut!
kram

eva lina h

va fina ni är! <3

Dixi Wonderland

Härliga bilder :)

elin

Åh så fina bilder!<3

Julia Svensson

Åh så fina bilder!

Netti Starby

Nej vad tråkigt att det var så struligt men vilka härliga bilder! Kramis

Henrik Olsson - Föreläsning

Vad tråkigt att resan fick en sån början! :/

MoaKandelin

Så roligt :)

Pauline Hurtig

vad jobbigt :( åh vad mäktigt att se minnena från 9 11 så hemsktLäs det här innan du kommenterar:
- Jag fotar med min systemkamera, CANON EOS 600D
- Du får inte kopiera eller printa min bilder utan tillåtelse
- Jag vill inte ha kommentarer om din frågestund
- Kommentarer som inte handlar om min blogg eller mitt inlägg raderas


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: